В много райони от страната в часовете до обяд остава

...
В много райони от страната в часовете до обяд остава
Коментари Харесай

Застудяване и по-често облачно време в близките дни

В доста региони от страната в часовете до обяд остава в действие предизвестие за мощни пориви на северозападния вятър, тук-там със скорост до към 80 км/ч. След обяд вятърът последователно ще отслабва и ще е до сдържан, единствено в Дунавската низина и западната част от Горнотракийската равнина - краткотрайно мощен.

Облачността ще е променлива, по-често забележителна в планинските региони, където единствено на обособени места едва ще превали. Минималните температури ще бъдат сред 3° и 8°, a оптималните - сред 7° и 12°.

Облачността по Черноморието ще е променлива. Ще духа сдържан северозападен вятър. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

По-често облачно ще бъде времето в планините, с превалявания от сняг, само че единствено на обособени места. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 2°, на 2000 метра - към минус 3°.

През идващите дни захлаждането ще продължи и температурите към този момент ще са малко по-ниски от междинните за края на ноември. Облачността ще бъде постоянно забележителна и при започване на новата седмица, а вероятността за превалявания се покачва.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР