В много градове в Европа и по света знакови сгради

...
В много градове в Европа и по света знакови сгради
Коментари Харесай

Солидарност към Украйна: Протести в различни краища на света срещу руската инвазия

В доста градове в Европа и по света знакови здания и обекти бяха осветени в цветовете на украинското знаме в символ на взаимност. За следващ ден имаше многохилядни митинги против съветската военна атака.

В синьо и жълто блестна и Айфеловата кула в Париж. Мостове и здания в Минеаполис ще светят по този метод през целия уикенд.

Солидарност и в Организация на обединените нации, където членове на Съвета за сигурност разпънаха знамето на Украйна пред репликата на картината на Пикасо " Герника ". Една от най-известните произведения на испанския художник е считана за най-въздействащата и трогателна антивоенна картина в историята.

За следващ ден имаше митинги против съветската инвазия в Украйна, в това число в самата Русия.

В центъра на Москва и Санкт Петербург се стекоха хиляди протестиращи. Съобщава се за арести. Според самостоятелния портал за цивилен права " ОВД-Инфо " през вчерашния ден са били арестувани 575 участници в антивоенни демонстрации.

Пред съветското посолство в Атина се събраха към 6 хиляди съперници на съветската атака. Към тях се причислиха както украинци, по този начин и руснаци.

" Много съм уплашена и тъжна и нямам вяра... желая, само че нямам доверие ". - споделя Вита Зеленска, украинска студентка

" Много съм ядосана. Искам тази война да спре, просто желая режима на Путин да бъде спрян " - споделя Марина Израилова, съветска туристка

Демонстранти на Таймс Скуеър в Ню Йорк също се оповестиха срещу войната.

" Аз съм съветски жител и в действителност се срамя от страната си и по тази причина че Путин стартира тази безумна война ". - споделя Павел Мезенцев

" Семейството ми е в Киев, сестра ми и дребните ѝ деца. Те се опасяват за живота си ". - безпокои се Саша Копейко

Протести имаше още в Япония и Австралия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР