В мистериозна пирамида в китайската провинция в Централен Китай -

...
В мистериозна пирамида в китайската провинция в Централен Китай -
Коментари Харесай

Древни извънземни, радиоактивност: Тези 150 000-годишни тръби озадачават учените

В мистериозна пирамида в китайската провинция в Централен Китай - Цинхай, има три пещери, цялостни с антични мистериозни артефакти с формата на тръби, които водят до близкото езеро със солена вода.

Такива антични тръби има под коритото на езерото, както и на брега.

Железните тръби са с разнообразни размери, като някои от тях са по-малки от клечки за зъби.

Най-странното е, че може би те са на 150 000 години.

150,000-Year-Old Pipes Baffle Scientists in China: Out of Place in Time?
— Ancient Origins (@ancientorigins)
Датирането на тези мистериозни тръби, направено от Пекинския геоложки институт откри, че тези стоманени тръби са били претопени преди към 150 000 години.

Датирането е направено благодарение на термолуминесценция - техника, която дефинира преди какъв брой време кристалните минерали са били изложени на слънце или са били загрявани.

И тук идва още по-странното: Предполага се, че този район в Централен Китай е бил населяван от хората отпреди 30 000 години.

Според историческите обстоятелства за региона единствените хора, обитавали района преди 30 000 години, са били номади, чийто метод на живот не би могъл да остави такива структури след себе си.

Освен това околният пейзаж е изпълнен с камъни със странни форми. От земята излизат скали, които наподобяват счупени колони.

Държавната осведомителна работа на Китай заяви, че екип от учени е почнал проучването на пирамидата, дружно с тръбите, през 2002 година

Въпреки че от този момент някои специалисти се пробват да обяснят тези антични тръби като натурален феномен, откривателят от Китайската академия на обществените науки Янг Джи съобщи, че, съгласно него, пирамидата е била основана от интелигентни същества.

Той не отхвърли концепцията, че "древни извънземни може да имат пръст в това, добавяйки, че такава доктрина си коства да се обмисли ", само че, сподели Джи, "научни средства би трябвало да потвърдят дали тази доктрина е вярна или не ".

Според друга доктрина пирамидата е била издигната от антични хора с техники в строителството, изчезнали във времето.

Представител на локалната община съобщи пред медиите, че тръбите са били оценени в локална фабрика за произвеждане на метали и било открито, че 8% от материала не може да бъде разпознат.

Сред откритите детайли в античните тръби били стоманен оксид, силициев диоксид и калциев оксид.

Според инженера Ли Шаолин, който е направил разбора, "резултатите вършат тези антични уреди още по-загадъчни ".

"Природата тук е сурова, в региона няма живущи, какво остава за съвременна промишленост ", споделя Шаолин, с което акцентира учудването си за запазването на този материал при такава заобикаляща го среда.
 Провинция Цинхай, Китай от птичи взор
За да подхрани още повече загадката, научният помощник по геология от Китайската администрация по земетресенията Чжен Джиандун съобщи, че е открито, че някои от античните тръби са мощно радиоактивни.

Други пък считат, че е допустимо стоманени седименти да са попаднали в пукнатините във времена на наводнения.

По тематиката
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
1 коментар - Донесох ви моята първа пиеса! - А какъв е сюжетът й? - Тя го обича, а той обича... - Друга? - Не, нея. -… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниПартията ще взе участие със своя кандидат-президентска двойкаКампанията цели повишение на познаваемостта на болестта белодробна фиброзаТя се записва в ЦИК " Появата на нови обединения е нещо прелестно ", сподели Тошко ЙордановТова е поредна стъпка на страната в стягането на контрола над тези активиСпоред държавния ни глава цените на тока у нас са измежду най-ниските в ЕвропаТо е в тежко положение с черепно-мозъчна травмаЛесно е да си първенец благодарение на цифровите технологииДвойката бяха дружно три години и имат синЗа следващ път двамата са видяни да вечерят заедноОбразувана е кореспонденция по информация в медиите, касаеща проблем с водопровода и канализациятаНанесени са вреди на пътищата, част от тях са затворени от паднали скалиВсе отново назначените от Румен Радев министри не са свещени крави и не са безгрешни, сподели тя Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР