В Министерството на земеделието и храните са назначени четирима заместник-министри,

...
В Министерството на земеделието и храните са назначени четирима заместник-министри,
Коментари Харесай

Министърът на земеделието вече има четирима заместници

В Министерството на земеделието и храните са назначени четирима заместник-министри, заяви държавната осведомителна работа. Назначеният преди две седмици Дамян Дамянов.

Сред новоназначените е Александър Йоцев, който дълги години в предишното бе изп. шеф на тържището " Слатина Булгарплод ". В формалната му визитка се споделя, че има дълготраен опит в областта на приложението на Програмата за развиване на селските региони и сигурността на храните.

По-късно е основен шеф в Българската стопанска камара - в интервала от 2016 година до 2017 година, а сред 2012 и 2018 година е член на Бизнес-научния съвет към министъра на земеделието и храните, гласи формалната му визитка.

Почетен ръководител е на Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци. Завършил е в УНСС, има редица специализации, в това число в Обихиро Юнивърсити, Япония и University of Georgia, Съединени американски щати.

 Георги Тошев
© Пресслужба Министерски съвет

Георги Тошев

Второто предопределение за деня е на човек от системата - Георги Тошев, който дълги години е бил шеф на основна дирекция " Земеделие и гори " в Министерството на земеделието и горите, заемал е и длъжността шеф на дирекция " Административно-правно обслужване и Човешки запаси " в Държавна организация по горите. Бил е началник на план за Система за идентификация на земеделските имоти. В интервала от 1991 година до 1999 година е заместник-кмет и секретар на регион " Кремиковци " в Столична община.

Бившият шеф на Югоизточното държавно дружество в Сливен Мирослав Маринов е третият заместник-министър от през днешния ден. От 2019 година до 2021 година е заемал длъжността изпълнителен шеф на Изпълнителна организация по горите. Завършил е Лесотехническия университет, София.

 Мирослав Маринов
© Пресслужба Министерски съвет

Мирослав Маринов

Бившият изп. шеф на Българската организация по сигурност на храните през 2021 година Деян Стратев е доцент по ветеринарно-санитарна експертиза и дълготраен учител в Тракийския университет - Стара Загора. Той е ветеринарен доктор по обучение, в допълнение се е обучавал в Истанбулския университет, Турция, Университета по ветеринарна медицина в Кошице, Словакия и Пизанския университет, Италия, гласи формалната визитка на четвъртия назначен на поста.

Посочва се, че сега се образова по програмата EU-FORA за оценка на риска по хранителната верига в Европейския орган по сигурност на храните (EFSA).
 Деян Стратев
© Пресслужба Министерски съвет

Деян Стратев

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР