В Министерството на здравеопазването (МЗ) все още не е получен

...
В Министерството на здравеопазването (МЗ) все още не е получен
Коментари Харесай

Докладът на АДФИ за Пирогов не е получен в здравното министерство

В Министерството на здравеопазването (МЗ) към момента не е получен (АДФИ) за инспекцията в УМБАЛСМ " Н. И. Пирогов ". Това се споделя в позиция на здравното министерство от страна на незабавната болница, че в одитния отчет не са установени злоупотреби и корупция.

От Министерство на здравеопазването означават, че според член 20, алинея 3 от Закона за държавната финансова ревизия и член 32 от Правилника за използване на същия закон би трябвало да бъдат известени от шефа на АДФИ за резултатите от осъществената финансова ревизия. Според законовите разпореждания има законоустановен период, в който УМБАЛСМ " Н. И. Пирогов " ЕАД да показа мнение по връчения отчет, след което следва да бъде направено умозаключение по отчета.

Министерството на здравеопазването ще разяснява констатациите от осъществената инспекция на АДФИ едвам откакто се запознае със наличието на документа.

От здравното министерство означават, че въз основа на установени нарушавания от звено " Вътрешен одит " на Министерство на здравеопазването са сезирани всички способени органи, в това число и прокуратурата, която към момента не се е произнесла по случая.
 И след ротацията ПП-ДБ ще следи от близко лечебните заведения поради случая
И след ротацията ПП-ДБ ще следи от близко лечебните заведения поради случая " Даная "

Настояват за отчет на здравния министър за положението на медицинските стандарти

Припомняме, че по-рано през днешния ден от " Пирогов " оповестиха, че инспекцията на АДФИ е завършила и в одитния отчет за активността болничното заведение от началото на юли 2022 година до края на юли 2023 година и констатациите в него не се показват данни за осъществени закононарушения , злоупотреби, корупционни практики или нанасяне на вреди за лечебното заведение.

От УМБАЛСМ " Н. И. Пирогов " означават, че в границите на инспекцията са засечени административни нарушавания, за които на болничното заведение са издадени 4 акта. Единият е за покупка на медицински консумативи без да е извършен от предходното управление на лечебното заведение търг и преди да е завършила процедурата по нов подобен. От " Пирогов " изясняват, че това е осъществено в обстановка на последна нужда заради непрекъснатия режим на работа с най-тежките пациенти от София и цялата страна. Другите три акта, издадени след инспекцията, за са за закъснение при качването на информация в профилираната осведомителна система " Електронни публични поръчки " (ЦАИС ЕОП) " с няколко дни. Според " Пирогов " в практиката на АДФИ това закъснение се дефинира като маловажно.

" Сега остава да разберем дали въз основа на констатациите на АДФИ министърът на опазването на здравето ще отдръпна решението за , аргументирано с осъществени финансови злоупотреби и закононарушения ", показват от болничното заведение.
 Да устискаме до 6 март - защо мислят лекари
Да устискаме до 6 март - защо мислят лекари

А в действителност дупката в наредбата при верификацията на лекарството отваря необятни благоприятни условия за реекспорт
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР