В Министерството на здравеопазването беше подписан анекс към Националния рамков

...
В Министерството на здравеопазването беше подписан анекс към Националния рамков
Коментари Харесай

НЗОК и БЛС подписаха анекса към Националния рамков договор

В Министерството на здравеопазването беше подписан анекс към Националния рамков контракт за 2018 година Той беше подписан от НЗОК, БЛС, а министър Кирил Ананиев стана негов поръчител. В него са заложени спомагателни 500 млн. лева за медицински действия през 2019 година Новият анекс ще влезе в действие от 1 януари.

 © Българска телеграфна агенция
Министър Кирил Ананиев напомни, че в документа е заложено възстановяване на контрола, а през 2019 година следва създаване и на нови нормативни актове. Той изрази задоволство, че новата година ще стартира без недостиг в бюджета на НЗОК.

Запазват се цените на клиничните пътеки за лъчетерапия, които са били досега. В края на първото тримесечие ще се създадат разбори и в случай че се открият проблеми, ще бъдат нанесени корекции, сподели зам.-здравният министър Жени Начева.

Тя добави още, че следващата година се чака да проработи електронната система и до тогава няма да се вади от главния пакет издаването на бележки за децата, които посещават учебно заведение и детска градина. Само свидетелството за брак отпада от пакета на общопрактикуващите лекари и то ще се заплаща, посочи Начева.

В лечебните заведения ще се следи броят на леглата, с цел да не се позволява повече от един пациент да се регистрира като приет в болница на едно и също легло. Ще се реализира и видеоконтрол.

Болниците са длъжни да поддържат 10% повече кревати за незабавни положения, подсети Начева. По думите й няма съображение да се образуват листи на чакащите.

Тази година има преизпълнение с близо 70 млн. лева на приходите в бюджета и дружно с парите от запаса НЗОК завършва 2018 година без недостиг.
 БЛС и НЗОК подписват Анекса към Националния рамков контракт БЛС и НЗОК подписват Анекса към Националния рамков контракт
Българският лекарски съюз и Националната здравноосигурителна каса подписват през днешния ден Анекса към Националния рамков контракт за 2018 година Той влиза в действие от...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР