В министерството на транспорта разходите за тази година са над

...
В министерството на транспорта разходите за тази година са над
Коментари Харесай

Над 90 млн.лв. субсидия на автотранспорта предвижда Бюджет 2022

В министерството на превоза разноските за тази година са над 751 милиона лв. като през идващите години разноските би трябвало да намалеят. БДЖ ще разполага с над 258 милиона лв.. Част от тях са за ремонт на вагонния състав. За НКЖИ са планувани над 400 милиона лв..

Субсидия от над 90 милиона лв. са плануваните за автомобилния превоз . От автомобилния отрасъл се оплакаха от високите цени на метана. Заради ниското заплащане пък доста водачи се отхвърлят от специалността. Таксиметровият отрасъл настояха за понижение на Данък добавена стойност за таксиметрова активност. Такава мярка не е планувана в бюджет. Тази мярка, съгласно сектора, щяла да понижи задлъжнялостта на бранша.
 Симеон Дянков утвърждава охолния Бюджет 2022
Симеон Дянков утвърждава охолния Бюджет 2022

Правителството да не се концентрира върху минималната работна заплата

За сериозна рецесия в превоза сигнализираха от КНСБ. За нас междуградския и междуселищния превоз е приоритет, увери експертът Георги Свиленски. Ако не в този момент, то с актуализацията можело да се случи подпомагането на сектора, по думите му. Транспортът пострада, регистрира той.

Росен Желязков от ГЕРБ уточни, че за партията бюджетът не е автентичен. Той ще е проинфлационен, съгласно прогнозата му. Опозицията ще внесе свои оферти сред първо и второ четене на засегнатите сектори.

Настимир Ананиев от Политическа партия чака промяна от таксиметровия отрасъл. Когато се отпускат средства, би трябвало да се проведат промени, счита той. Част от сектора пристигна пред постройката на някогашния партиен дом, където заседаваше транспортната комисия, с цел да съобщи подготвеност за митинг, в случай че не получи държавна поддръжка.
 Бюджетът за 2022 година мина на първо четене в комисия
Бюджетът за 2022 година мина на първо четене в комисия

Депутатите се скараха по отношение на високодоходната група и би трябвало ли прагът да бъде вдигнат за тях до 3400 лева.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР