В Министерството на транспорта беше обсъдена идеята летища София да

...
В Министерството на транспорта беше обсъдена идеята летища София да
Коментари Харесай

Предложиха Летище София да бъде преименувано на “Васил Левски“

В Министерството на превоза беше разисквана концепцията летища София да бъде преименувано на „ Васил Левски “.
Прочетете още
Идеята се разисква от 2009 година, а през 2017 година предлагането за името на Апостола на свободата беше направено от учени от Българска академия на науките и получи огромна поддръжка, само че не се осъществя.

Бяха извършени и социологически изследвания, които демонстрираха необятно утвърждение за самодейността националното летище да получи името на най-светлата ни историческа персона.

„ Това е извънредно значима за България самодейност и се веселя, че срещаме Вашата поддръжка и схващане за нея. Важно е освен входната врата на страната да има име, а и това да е името на най-знаковия и най-величавия европеец на България – Васил Левски “, съобщи проф. Семов при започване на срещата, която се състоя през днешния ден в Министерството на превоза и известията по покана на министър Красимира Стоянова.

За да бъде публикуван декрет на президента за преименуване на подобен обект от национално значение е належащо позитивно мнение от Министерството на превоза и известията, което да съдържа финансова рамка и съответни стъпки и периоди, които би трябвало да се подхващат, с цел да стане смяната на името факт, написа bTV.

Министър Красимира Стоянова съобщи, че приветства концепцията и дружно с способената администрация и концесионера на летище София ще стартират работа по правене на мнението.

На срещата участва и Хесус Кабайеро, основен изпълнителен шеф на „ СОФ Кънект “, оператор на летище София.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР