В Министерството на околната среда и водите беше подписан договорът

...
В Министерството на околната среда и водите беше подписан договорът
Коментари Харесай

Подписан е договорът за доставка на електрически автобуси за Бургас

В Министерството на околната среда и водите беше подписан договорът с Община Бургас и „ Бургасбус “ ЕООД за новите екобуси, които най-рано при започване на 2020 година ще станат част от градския превоз. Срокът за тяхната употреба зависи от публичната поръчка за компании снабдители на екобуси.
За детайлности Actualno.com се свърза с шефа на Бургасбус инж. Петко Драгнев: “При нас върви процедурата за доставка на рейсовете. На първи ноември ще е първата комисия. До 31 ноември, в това число, искащите могат да подават офертите си за присъединяване за доставка на екобуси. Те ще са 56 на брой . Всички ще са нови и на ток. Автобусите ще са три типа – 9, 12 и 18 метрови . На три обособени позиции са в процедурата и който желае може да взе участие. След това комисията по оценка на участниците ще даде мнението си “.
Скоро ще стане ясно кои компании ще подадат документи за присъединяване в състезанието. Следва привършване на процедурата и сключване на контракт с утвърдените компании. В взаимозависимост от периода който се дава за разработване и доставка, ще стане ясно по кое време електрическите возила ще станат част от градския превоз.
Освен това ще бъдат построени станции за зареждане и съпътстваща инфраструктура, която е нужна за новите коли.
Това което вълнува хората е освен комфортният и актуален метод на напредване, а и понижаване замърсяването на въздуха, който е един от огромните проблеми в Бургас. Очаква се още понижаване на шума и вибрациите в околната среда. Не на последно място е повишението на енергийната успеваемост и пестенето на сила.
Закупуването на екологично чисти рейсове се прави по Проект „ Подобряване качеството на атмосферния въздух в Община Бургас посредством рационализация на публичния превоз “.
Проектът се извършва в партньорство от Община Бургас и „ Бургасбус “ ЕООД и е на обща стойност от 82 000 000 лв..
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР