В Министерството на финансите не си предадоха властта публично по

...
В Министерството на финансите не си предадоха властта публично по
Коментари Харесай

В Министерството на финансите не си предадоха властта публично

В Министерството на финансите не си предадоха властта обществено по избор на служебния министър. Росица Велкова и новоизбраният министър Асен Василев дойдоха в обособени коли в министерството и не размениха нито една имитация.

Пред медиите Василев разяснява, че ще бъде признат удължителният закон за държавния бюджет до момента в който бъде признат нов, тъй като това ще отнеме към месец.

" Ще стартираме да работим с сътрудниците в министерството по вид на бюджет, който се надявам в границите на няколко седмици да бъде импортиран в Народното събрание, като се надявам задачата е 3% недостиг без нарастване на налозите ", съобщи Асен Василев, министър на финансите.

По думите на Василев, пониженият недостиг ще понижи и държавния дълг. Според към този момент някогашния длъжностен министър Росица Велкова към този момент препоръчаният от служебното държавно управление бюджет с рекорден недостиг от над 6 на 100, ще служи за основа за създаване на новия бюджет с понижен недостиг.

" Това, което оставям, е във фискален запас над 10 милиарда, създаден и импортиран в Народното събрание удължителен закон, базов бюджет, който е с прекомерно висок недостиг, който ще бъде база за разработване на нов с по-нисък недостиг ", съобщи Росица Велкова, някогашен длъжностен министър на финансите.

До момента бюджетната комисия към Народното събрание е приела за първо четене текстовете за удължение на сегашния удължителен закон за държавния бюджет. Предстои до края на седмицата той да бъде гласуван в Народното събрание.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР