На кратка церемония по приемственост в Министерството на културата новият

...
На кратка церемония по приемственост в Министерството на културата новият
Коментари Харесай

Новият министър на културата Кръстю Кръстев официално встъпи в длъжност

На къса гала по последователност в Министерството на културата новият министър на културата Кръстю Кръстев пое поста от досегашния Найден Тодоров.

„ Това е човек, който през годините се е потвърдил като един от най-хубавите ръководители в културата в България “ - с тези думи Найден Тодоров показа своя правоприемник. С присъщото си възприятие за комизъм маестро Тодоров пожела на министър Кръстев да работи в Министерството толкоз време, колкото и в Пловдив, както и да бъде също толкоз сполучлив. „ Преди два месеца ти връчих премията на Министерството на културата, в този момент ти връчвам Министерството на културата “, обърна се Найден Тодоров към Кръстю Кръстев.

Министър Кръстев благодари на маестро Тодоров, като акцентира, че за него той е извънреден експерт и човек, който обича и почита. „ Вярвам, че е направил всичко, което може - и повече - за това тук да се случват нещата, за което благодаря! “, сподели министър Кръстев.

Той показа, че в този момент идва на място, на което преди този момент е отивал по други аргументи. Затова си е помислил:

„ Отдушникът ти свършва, в този момент ти би трябвало да бъдеш отдушник “. По отношение на работата министър Кръстев показа, че е привикнал тя да бъде в екип, в който има почитание към труда на всеки. „ Аз почитам всеки труд, почитам моженето в труда “, уточни новият министър на културата. По думите му евентуално има насъбрани отрицателни неща от всичко това, което пречи на работата, която би трябвало да се свърши, само че има вяра, че всички работещи в Министерството идват в него с огромна обич, на първо място към културата. „ Иска ми се да изградим дух на доверие, което зная, че се печели мъчно. Повярвайте ми, аз няма да се намеся в работата на никого, в случай че той завоюва доверието ми, че това е, което би трябвало да се направи “, обърна се министър Кръстев към екипа на Министерството на културата. Системата би трябвало да се успокои, а хората – да бъдат оставени да работят, сподели още министърът. Той посочи, че в културата има доста можещи хора и в случай че Министерството успее да успокои средата, в която работят, те ще дадат най-хубавото от себе си.

В края на церемонията, спазвайки дългогодишната традиция, Найден Тодоров алегорично съобщи на наследника си фототипно копие на фамозната Манасиева хроника, която в символ на последователност си предават министрите на културата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР