В Министерството на енергетиката се обсъждат по-строи мерки срещу кражбите

...
В Министерството на енергетиката се обсъждат по-строи мерки срещу кражбите
Коментари Харесай

Обмислят по-строги мерки срещу кражбите на ток

В Министерството на енергетиката се разискват по-строи ограничения против кражбите на ток. Това казаенергийният министър Теменужка Петкова.Обсъжда се при измененията в Закона за енергетиката да заложим доста по-рестриктивни ограничения, акцентира министърът, информир бТВ.

„ Във фактурата на всеки един от нас няма да видите рубрика или ред, който да отразява крадена електрическа сила. Моделът по този начин е структуриран, че тези разноски на процедура би трябвало и се поемат от електроразпределителните предприятия. Но като цяло остава в обществото възприятие на неправда във връзка с това, че някой краде електрическа сила за сметка на всички останали, които са добросъвестни платци ”, посочи тя.

Петкова прикани всички жители, които имат съмнения, че някой се пробва да краде ток , да сезират незабавно способените органи и съответното ЕРП.

Тя даде образец с останалите страни в Европейски Съюз, където има доста строги механизми за сходен жанр действия. „ Срокът, за който се заплаща електрическата сила на доста по-висока цена, се начислява не за 3 месеца, а за 1 година Върху една такава мярка сега водим диспути и в министерството, и с сътрудниците от КЕВР ”, изясни Петкова.

От понеделник, 18 септември, Министерството на енергетиката стартира инспекции в трите електроразпределителни предприятия и в Електроенергийния систематичен оператор по отношение на готовността за есенно-зимния сезон, заяви още министърът. Такива инспекции се вършат за трета поредна година.
Новата мярка от средата на октомври ще е да проверим всички енергийни предприятия, които имат ангажимент да обезпечат студения запас за българската електроенергийна система, означи още тя.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР