В Министерство на земеделието и храните днес се проведе трето

...
В Министерство на земеделието и храните днес се проведе трето
Коментари Харесай

В МЗХ се проведе трето заседание на Консултативния съвет по поземлени отношения

В Министерство на земеделието и храните през днешния ден се организира трето съвещание на Консултативния съвет по поземлени връзки, оповестиха от пресцентъра на Министерство на земеделието и храните.

Министърът на земеделието и храните разгласи пред участниците, че днешното съвещание е извънредно значимо за сектора и се чака да бъдат взети решения по окончателните текстове на законопроекта на Закона за собствеността и използването на земеделските земи. „ Отправната точка, от която тръгнахме да вършим промени, е да бъдат предпочитано подкрепени локални аграрни производители на плодове и зеленчуци, трайни насаждения, както и животновъди “, сподели още министърът. 

Участниците разискаха работния вид на плана в частта „ Ползване на земеделските земи “, раздели „ Споразумения за масиви за прилагане по член 37в от ЗСПЗЗ “; Споразумения за масиви за прилагане по член 37ж от ЗСПЗЗ “; Разпределение на пасища, мери и ливади по член 37и от ЗСПЗЗ “; „ Провеждане на търгове за отдаване чартърен или аренда на обработваеми земи от ДПФ по реда на член 24а от ЗСПЗЗ “, както и правилника за използването му.

Всички решения на Съвета се взеха с болшинство от 2/3 от членовете. Участниците в съвещанието се сплотиха, че проблемите, които се разискват са извънредно значими и е належащо да се организира последващо съвещание, на което да продължи разискването. Следващата сесия на Консултативния съвет ще се състои на 12 февруари (понеделник) в постройката на Министерство на земеделието и храните.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР