В Министерство на регионалното развитие и благоустройството са убедени, че

...
В Министерство на регионалното развитие и благоустройството са убедени, че
Коментари Харесай

МРРБ: Пътищата нямат партиен цвят, но протестът е политически

В Министерство на районното развиване и благоустройството са уверени, че е по-добре пътният отрасъл да стои настрана от политическите интриги, тъй като пътищата са на всички български жители, те нямат партиен цвят.

В позицията от и то пред постройките на Министерство на регионалното развитие и Министерски съвет. От там показват, че задължени за заплащането на трудовите хонорари на служащите и на чиновниците, заети в пътно-строителните компании, са лицата, с които те имат подписани контракти.

С никого от протестиращите Министерският съвет, и в частност Министерството на районното развиване и благоустройството, няма трудово-правни връзки , декларират от администрацията на Виолета Комитова и показват като образец думите на ръководителя на УС на Браншова камара " Пътища " Стефан Чайков, че заплатите се изплащат и няма съкратени служащи.

" Това навежда на мисълта, че митингът не е обвързван с трудовите хонорари, а има политически подтекст ", показват от Министерство на регионалното развитие и отпращат претенциите на сектора към идващото Народно заседание, което може законна да реши проблемите.
 Прокуратурата проверява 14 инхаус контракта за поддръжка и ремонт на пътища
Прокуратурата проверява 14 инхаус контракта за поддръжка и ремонт на пътища

20 сигнала са постъпили единствено от служебните министри и ведомствата им

Договорите на компаниите, свързани с пътното поддържане, са подписани главно през 2019 и 2020 година с Агенция " Пътна инфраструктура ", която е била ръководена от чиновници, назначени от предходното ръководство - това на ГЕРБ. Възлагането на дейностите по тези контракти при започване на 2021 година се е правило от същото управление против незадоволително обезпечени финансови средства в държавния бюджет, признат от Народно заседание, доминирано от представители на ГЕРБ.

Осигуряването на изчезналите нужни средства за покриване на отговорностите на АПИ по осъществените действия за настояща поддръжка на пътищата може да се случи единствено от настоящо Народно заседание, каквото сега няма.

От Министерство на регионалното развитие декларират още веднъж, че за зимното поддържане 46-ият парламент е обезпечил 100 милиона лв., които ще отидат в пътния отрасъл , само че не под натиска на улицата и не с политически цели, а против изрядно завършени двустранни съглашения сред АПИ и съответните компании.

" В момента никой не се нуждае от нагнетяване на политическо напрежение ", уверени са от Министерство на регионалното развитие.

Припомняме, пътищарите организираха три митинга като и в бе през септември. В началото на септември те излязоха на митинг в центъра на столицата - пред Народното събрание и Министерски съвет, откакто по време на актуализацията на бюджета не се откри решение по какъв начин да се изплатят парите,. Вариантът, който предложи някогашният финансов министър Асен Василев, като неплатежоспособен. Общо 3,7 милиарда са, само че от финансовото ведомство признават единствено въпросните 1,3 милиарда. Останалите.

От Браншовата камара се срещнаха както с премиера Стефан Янев, по този начин и с президента Румен Радев, само че и двете срещи приключиха с резултат, че се търсят решения.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР