В Министерския съвет се провежда редовния брифинг за актуалната епидемична

...
В Министерския съвет се провежда редовния брифинг за актуалната епидемична
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Брифинг за обстановката с разпространението на COVID-19 у нас

В Министерския съвет се организира постоянния брифинг за настоящата епидемиологична конюнктура и въведените противоепидемични ограничения в страната.

В брифинга вземат участие министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов, основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев, изпълнителният шеф на Агенцията по медикаменти магистър-фармацевт Богдан Кирилов, ръководителят на Националния имунизационен щаб проф. Красимир Гигов, ръководителят на Националния действен щаб проф. Венцислав Мутафчийски.

Гледайте онлайн тук или на във Facebook:



В някои области на страната обстановката с ковид стартира да става сериозна, призна първоначално здравният министър Костадин Ангелов. Той обаче добави, че това развиване е било предстоящо поради разпространяването на новия тип на вируса - английския.

„ Медицината може да направи доста повече, само че тя не може да се пребори за пациент, който не желае да се пребори за себе си. Всеки човешки живот е скъп. Много неща научихме за тази една година. С доста неистини се борим, доста погрешни изказвания опровергаваме. Много огромен боязън сътворяваме у хората. И за всичко това отговорността я носим ние. Ако желаеме да живеем свободни, да хвърлим маските, единственото правилно и вярно решение е да имаме вяра на науката. А науката сега са имунизациите “, обърна се проф. Ангелов.



2774 е броят на новите случаи по информация на Националния информативен портал. Направени са 13691 теста, от които 7583 PCR с 1654 позитивни резултата и 6108 антигенни с 1120 позитивни резултата. Това са 20,26% от всички проби.
Най-висок е броят на позитивните резултати в София – 734, следван от Пловдив – 223 и Варна – 153.

Броят на дейните случаи е 38531, от които приети в болница са 6395, а в интензивно поделение са 501.

За миналото денонощие са излекувани 2531 и са умряли 97.





Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР