В миналото се говореше, че Apple работи по HomePod, оборудван

...
В миналото се говореше, че Apple работи по HomePod, оборудван
Коментари Харесай

Според анализатор Apple може да пусне на пазара HomePod със 7-инчов екран в началото на следващата година

В предишното се говореше, че Apple работи по HomePod, оборудван с екран. Сега Минг-Чи Куо предвижда, че той може да се появи през първата половина на идната година

Емил Василев преди 10 секунди 1 Сподели

Най-четени

ТелефониДаниел Десподов - 16:24 | 07.03.2023

След възбраната на Съединени американски щати за вноса на смарт телефони с цена над $300 в Русия стартира всеобщо изкупуване на iPhone

IT НовиниДаниел Десподов - 12:31 | 08.03.2023

Ето кой е най-скъпият и скъп метал в света

КосмосЕмил Василев - 12:00 | 07.03.2023

Телескопът Джеймс Уеб снима поразителна фотография, показваща една и съща вселена в три разнообразни момента във времето

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Според нова прогноза на известния Apple анализатор Минг-Чи Куо, компанията може да се готви да пусне на пазара модифициран HomePod, оборудван със 7-инчов сензорен екран през първата половина на идната година.

Според Куо устройството „ би могло да разреши по-тясна интеграция с другите хардуерни артикули на Apple, което ще означи забележителна смяна в тактиката на компанията за образован дом “. Това звучи доста сходно на това, че то може да бъде проектирано да работи като контролер за образован дом, сходно на устройства като Nest Hub на Гугъл или Echo Show на Amazon. Съществуващите HomePod-и на Apple имат дребни кръгли екрани от горната страна, само че тяхната функционалност е мощно лимитирана и те на процедура са единствено един съвременен знак за положението на устройството.

Значителна смяна в тактиката на компанията за образован дом?

Слухове, че Apple работи по такова устройство е имало и преди. Още през април 2021 година Bloomberg заяви, че Apple обмисля производството на „ високотехнологичен високоговорител със сензорен екран “, който „ ще комбинира iPad и HomePod и ще включва и камера за видеоразговори “. Предполагаше се, това устройство ще бъде основано, с цел да се конкурира с устройствата на Amazon и Гугъл. Новината за това се появи дружно с втора, съгласно която се твърдеше, че „ микса “ сред iPad и HomePod ще комбинира детайли на Apple TV и HomePod, макар че Bloomberg предизвести, че създаването на двете устройства е в ранен стадий.

След това през януари тази година, Bloomberg заяви, че компанията работи по устройство в жанр iPad, предопределено да се употребява като контролер за образован дом и устройство за FaceTime диалози с магнитни клипси, които ще разрешават монтирането му на стена, да вземем за пример. Bloomberg обаче не загатна дали това устройство ще се споделя HomePod.

Подобни отчети и прогнози може би демонстрират проекти, които са в ранен стадий на разработка и подлежат на промени, само че явно има търсене на такива устройства. Apple ще би трябвало да се засилва, в случай че желае да се нарежда като водач в бизнеса с интелигентни домове, изключително откакто Amazon и Гугъл оферират сходни устройства от години. Да не приказваме за броя на хората, които към този момент преоборудват старите си iPad-и, които да им служат за тази цел. И въпреки всичко, на този стадий просто ще би трябвало да изчакаме и да забележим какво ще се случи.

Apple не отговори на запитването за коментар на The Verge.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР