В миналото Каспър Рууд бе считан за тенисист, чиято единствена

...
В миналото Каспър Рууд бе считан за тенисист, чиято единствена
Коментари Харесай

Рууд трябваше да се потруди срещу 112-ия в света, но продължава към 1/4-финалите!

В предишното Каспър Рууд бе считан за тенисист, чиято единствена мощна настилка е клеят, само че през последните два сезона той съумява изцяло да опровергае това изказване. През актуалната седмица той за следващ път потвърди качествата си на твърди кортове, като през днешния ден откри място на своя дебютен четвъртфинал на US Open, откакто надви над международния №112 Корентен Муте след победа с 6:1 6:2 6:7(4) 6:2. В борба за място в полуфиналната фаза норвежецът ще се изправи против Матео Беретини, който по-рано през днешния ден завоюва петсетовия трилър с Алехандро Давидович Фокина.

Световният №7 се възползваше от неуверения сервис на противника по превъзходен метод, с цел да наложи темпото в разиграването още с ретура си. В по-голямата си част събитията бяха диктувани от любимеца, който разпределяше ударите си в ъглите на корта и непрестанно разхождаше съперника си, дочаквайки неизбежна неточност от неговата ракета. Така норвежецът осъществя по два пробива във всеки от първите два сета и не след дълго се приближи на крачка от триумфа.

В началните геймове на третата част Рууд продължи да има надзор в подаванията на съперника, което докара и до нов брейк в сметката му, обезпечил му задатък от 4:2. Последваха обаче слаби минути за скандинавеца и той позволи серия от непредизвикани грешки, които му костваха загуба на задатъка. Стигна се до тайбрек, в който резултатът се развиваше изцяло равностойно, само че в самия му край Муте подвигна равнището и осъществя два следващи уинъра, които в композиция с двойна неточност на сетбол от страна на норвежеца означаваха триумф за французина в тази част.

Непоставеният играч продължи да бъде равносилен на съперника си при започване на четвъртия сет, когато даже доближи до опция за пробив. Надеждите му обаче бяха стремително охладени след ас на Рууд, който след това още веднъж заигра на познатите си обороти от началото на мача и скоро по-късно на собствен ред реализира брейк, вкоренен за 4:1. Оттам насетне той отпусна едвам един гейм на своя съперник и след втори пробив дефинитивно постави точка на разногласието в своя изгода.

C̶l̶a̶y̶ ̶s̶p̶e̶c̶i̶a̶l̶i̶s̶t̶

Casper Ruud is into the quarterfinals of the
— US Open Tennis (@usopen)

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР