В методиката на подпомагане, която беше представена в МС, липсва

...
В методиката на подпомагане, която беше представена в МС, липсва
Коментари Харесай

На ръба на изнудването: Зърнарите блокират възлови пътища в цялат...

" В методиката на подкрепяне, която беше показана в Министерски съвет, липсва способена икономическа експертиза, защото годишната данъчна декларация за последната година изрично не може да покаже загубите на земеделските производители, които нарастват през последните три години ", декларират от НАЗ.

Асоциацията упорства " да се преразгледа предлагането за систематизиране на помощите и бюджета, които биха попречили всеобщи банкрути в българското земеделие, както и за ясни гаранции за законодателни промени, поети от водачите на парламентарните групи, които от своя страна ще подсигуряват резистентност на бранша ".

 

Обобщено - зърнарите още веднъж имат намерение да изнудват страната, до момента в който не им обезпечи опция да работят в среда без конкуренция. И освен това - до момента в който работят без конкуренция, само че и получават европейски средства за това. Голямата болежка за тях пък е вносът от Украйна. 

 

Точките, на които ще бъдат блокирани основни пътища в цялата страна от 10:00 до 12:00 часа, са маркирани на приложената карта.

.

 

НАЗ упорства също за " отстояване на твърда позиция за отбрана на българското произвеждане при предоговарянето на регламента за либерализирана търговия с Украйна, така наречен Регламент за самостоятелни търговски ограничения (АТМ), като се предотврати повторна опасност за родното произвеждане на зърнени и маслодайни култури посредством включване в регламента на защитни ограничения, лицензионни режими и квоти за вносните първични материали ".

" Правителството не може да подкрепя зърнопроизводители, които може да се окажат на облага за 2023 година, нито с държавни, нито с европейски средства ",, който даде дружно с министъра на земеделието Кирил Вътев в Министерския съвет нощес. Премиерът изрази неразбиране за какво зърнопроизводителите не желаят да потвърдят възможни загуби през данъчните си заявления, които по този начин или другояче са длъжни да подадат.

 

По думите му това опонира на икономическата логичност, на разпоредбите и на правата и ползите на останалите хора в страната.

 

Според премиера, по данни на Националната организация за приходите, зърнопроизводството е измежду най-печелившите браншове през последните няколко години , като за 2021 година са декларирани облаги от над 2 милиарда лв., а за 2022 година – 3 милиарда лв..

 

По думите на Денков няма учредения за митинги. Той изрази очакване в идващите дни разговорът със зърнопроизводителите да бъде удължен, да бъде конкретизиран текстът и да бъде подписан новият меморандум за взаимни дейности, чиито точки към този момент са били конкретизирани на срещата в неделя. " Всеки ден в митинги забавя опцията да подпомогнем тъкмо тези производители, които в действителност сега са в потребност ", сподели още министър председателят.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР