В местността Рожен беше открит националният събор на народното творчество

...
В местността Рожен беше открит националният събор на народното творчество
Коментари Харесай

`Откриха националния събор на народното творчество и пилона в местността Рожен

В местността Рожен беше открит националният събор на националното творчество и беше издигнато знамето на новия стълб. В церемонията взе участие президентът Румен Радев.

Под звуците на родопски кабагайди националният трикольор беше донесен от 300 доброволци до 111-метровия стълб Рожен и тържествено повдигнат.

„ Радвам се да видя толкоз доста хора, стекли се от всички краища на Родината на това съкровено за всеки българин място – Роженските поляни, огласяни от незапомнени времена от кабагайдите и волната родопска ария. Където преди век минаваше границата, разделяла нашите родове, където генерации българи имаха една фантазия – да живеят дружно в свободна, обединена и просперираща България “.

„ Днес, водени от завета на нашите предци и дълга към идните генерации, ние заставаме дружно, с цел да издигнем високо българския байрак. Толкова високо, колкото не сме дръзвали даже да го забележим в фантазиите си. Но най-много, да го издигнем вътре в сърцата си “, сподели още президентът.

„ Нихилизмът и безродието катастрофираха в своето непочтеност с опитите си да охулят и пречупят самодейността за издигане на националното знаме на България “, съобщи президентът.

„ Тук съживяваме паметта на хиляди българи, които загиваха за българското знаме, само че не позволиха да бъде в плен в никакъв случай “.

„ Нека българското знаме продължи да ни сплотява и да ни води по пътя към благоденствието на нашия народ! Да живее България! “, сподели още Радев.







Снимки: Радостина Чернокова
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР