В месеца за борба с онкологът професор Асен Дудов призова

...
В месеца за борба с онкологът професор Асен Дудов призова
Коментари Харесай

Проф. Асен Дудов: Почти всички онкоболни може спокойно да се ваксинират срещу COVID-19

В месеца за битка с онкологът професор Асен Дудов прикани управляващите у нас да внедрят Европейския проект за битка с рака допустимо най-скоро, с цел да може страната ни да получи по-голям достъп до високотехнологично лекуване на онкоболните. В студиото на " Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия той подсети, че предварителната защита е най-хубавият метод за понижаване на смъртността от онкологични болести.

Според онколога нормативната уредба у нас би трябвало да се промени, с цел да отбрани в по-голяма степен раковоболните. " България е извънреден дебитор на раковоболните, тъй като са дискриминирани ", посочи проф. Дудов. По думите му пациентите с онкологични болести у нас са изключителнто уязвими на пазара на труда, да вземем за пример.
 СЗО утвърждава едновременната приложимост на ваксини против COVID-19 и грип СЗО утвърждава едновременната приложимост на ваксини против COVID-19 и грип
Според изследванията едновременната приложимост на ваксини против грип и ковид е безвредна. Това съобщи през днешния ден в Женева Силви Бриан, дире...

Лекарят добави, че с дребни изключения, всички онкоболни може умерено да се имунизират против COVID-19. Той чака след края на пандемията у нас да има растеж в броя на хората с онкологични и други хронични болести, тъй като сега доста хора се тормозят да отидат на профилактичен обзор.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР