В месеца на женското здраве – март, Българското дружество за

...
В месеца на женското здраве – март, Българското дружество за
Коментари Харесай

Известни лекари се събират на форум, посветен на женското здраве

В месеца на женското здраве – март , Българското сдружение за битка с рака на гърдата и други гинекологични тумори /БДРГ/ провежда своя първи пациентски форум на тематика „ Ранна менопауза при пациенти с рак на гърдата: курс за възстановяване на качеството на живот “.  Той ще се състои на 1 април онлайн и в Конферентен център на Литекс Тауър, оповестиха от организацията.

Курсът е ориентиран към пациенти с рак на гърдата, които сега са на терапия или са били на онкологична терапия в предишното . Курсът би бил потребен и за дами с отстранени оперативно яйчници в по-ранна възраст по каквато и да причина и също по този начин при дами без онкологично заболяване с менопаузални недоволства.

Тази тематика е рядко застъпена в общественото пространство, а има огромно значение за живота на всяка жена. Курсът преглежда аргументите и механизмите за възникването на менопаузата, както и другите подходи – медикаментозни и различни за преодоляване на признаците .

Лектори за известни експерти във всички специалности, ангажирани с грижата за тези пациенти: Д-р Мариела Василева (хирург), Д-р Елица Валериева (акушер-гинеколог), Д-р Маргарита Тарейн (психолог), Доц. Д-р Ангел Йорданов (акушер-гинеколог), Д-р Ангелина Недялкова (ендокринолог и диетолог), Доц. Д-р Мария Юнакова (акушер-гинеколог), Д-р Маргарита Таушанова (онколог), Д-р Мартин Христов (кардиолог), Цветелина Миланова- Медицински рехабилитатор ерготерапевт .

Можете да научите повече за програмата на курса и да се регистрирате тук: https://bbca.bg/index.php/ranna-menopauza/

Основна цел на Българско сдружение за битка с рака на гърдата и други гинекологични тумори е възстановяване на качеството на живот на пациентите с онкологични болести. През 2022 година е основано мобилното приложение „ LIFE “ – пациентски дневник, за пациенти с рак на гърдата.

В него можете да бъде открита потребна информация за страничните резултати на другите типове онкологични лечения, рекомендации за физическата интензивност, хранене и психологично здраве. Пациентите могат да си водят дневник на недоволствата и да улеснят връзката със своя доктор. Могат да проследят постоянният си банкет на медикаменти.

Целта на LIFE е да увеличи познанието на пациентите с рак на гърдата, качеството им на живот, постоянният банкет на лекарства и далечната преживяемост. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР