В Мемориалния център Поточари край Сребреница днес след възпоменателна церемония

...
В Мемориалния център Поточари край Сребреница днес след възпоменателна церемония
Коментари Харесай

След 27 години: Край Сребреница погребаха още 50 жертви на геноцида

В Мемориалния център Поточари край Сребреница през днешния ден след възпоменателна гала бяха заровени още 50 жертви на геноцида от 1995 година, оповестява босненският интернет уебсайт Кликс, представен от Българска телеграфна агенция.

В Поточари дойдоха многочислени делегации от Босна и Херцеговина, от района и света. Все още се търсят 1200 жертви на геноцида, а местата, на които има още всеобщи гробове, не са известни. На доста разпознати жертви са заровени единствено елементи от телата.

Идентифицирани са още 60 жертви, само че поради това, че останките им не са цели, фамилиите им не са дали единодушие да бъдат заровени с вярата, че ще бъдат открити нови посмъртни остатъци.

Най-младата жертва, заровена през днешния ден, е била на 16 години, а най-възрастен е мъж, погубен на 59-годишна възраст.

Възпоменателната гала стартира с осъществяване на химна на Босна и Херцеговина, след което бяха показани видео свидетелства на оживели от клането.

До през днешния ден в Мемориалния център в Поточари са заровени 6652 жертви, а на други места, по избор на фамилиите на убитите, още 237.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР