В Международния ден за борба с насилието над жените имам

...
В Международния ден за борба с насилието над жените имам
Коментари Харесай

Нито една форма на насилие няма оправдание, каза премиерът Денков

В Международния ден за битка с насилието над дамите имам едно мощно обръщение: Нито една форма на принуждение няма опрощение. Това сподели в особено послание, публикувано от държавната пресслужба, министър председателят акад.. 

Той напомни, че през 2023 година над 20 дами са убити от мъже в България. Общо 1359 са записаните случаи на домашно принуждение и това са единствено тези, за които има информация. 

По думите на премиера това не е единствено за проблем на дамите. Проблем е за всеки, който се усеща слаб и има чувството, че по-силният има опция да го нарани, даже да го убие... ”

разказа ограниченията, които кабинетът е подхванал за битка с домашното принуждение: основаването на Национален съвет за предварителна защита и отбрана от домашното принуждение, основаването на бранш „ Домашно принуждение “ към Министерството на вътрешните работи, образованието на хората, които работят в този бранш, както и увеличението на броя на спешните центрове в страната. 

„ Борбата против насилието над дамите е на всички нас: съседи, родственици, сътрудници. Всеки знак за принуждение би трябвало да бъде адресиран, всяка рана би трябвало да бъде последна. Това са нашите майки, дъщери, сестри, съседи и сътрудници. Няма да позволим те да живеят в експанзия. Насилието няма опрощение, “ сподели в умозаключение акад. Денков. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР