В Международния ден на жената, който световната общност отбелязва всяка

...
В Международния ден на жената, който световната общност отбелязва всяка
Коментари Харесай

Стефан Радев: Осми март е израз на благодарност и уважение към жената

В Международния ден на дамата, който международната общественост отбелязва всяка година на 8 март, кметът Стефан Радев поздравява дамите от община Сливен.

„ Днешният ден още веднъж ни дава мотив да изразим уважението и признателността си към по-нежната половина от човечеството. Крехка, деликатна и в това време толкоз мощна и всеотдайна, носеща и даваща живот!

Жената придава значение и осмисля всичко, което вършим ние, мъжете. Всекидневният й труд и наличие са специфични, значими, тя въодушевява, тя е опора и тласък.

Благодарим ви за грижите, за нашите деца, за вашите неуморни старания, изключително в днешните времена на провокации. Вие сте смисълът на всяко семейство и неговите обичаи. Бъдете здрави и дано има благополучие и благоденствие за вас и вашите близки! Честит празник! “, приключва поздравлението си сливенският градоначалник.

От 1914 година отбелязването на празника в другите страни е на датата 8 март. Той се свързва при започване на века с битката за политическо, икономическо и обществено пълноправие.

През 1977 година, Общото заседание на Организация на обединените нации взема решение 8 март да стане Международен ден за правата на дамите и за мир.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР