В медийното пространство се тиражират много спекулации относно инцидента на

...
В медийното пространство се тиражират много спекулации относно инцидента на
Коментари Харесай

Борислав Сарафов за катастрофата на Струма: За момента има две версии - човешка грешка и техническа неизправност

В медийното пространство се тиражират доста спекулации по отношение на случая на Автомагистрала " Струма ". По делото няма нито един свидетел, а в медиите към този момент има над 20 ". Това сподели по време на брифинг зам.-главния прокурор Борислав Сарафов.

„ Разпитани са двама от пътуващите в рейса. Те са били будни и дават извънредно справедлива информация. Показанията им се припокриват изцяло и ние ги одобряваме за изцяло достоверни и правилно изложени. Разпитват се още двама пасажери, които са в „ Пирогов”. Те могат да дадат показанията си в границите на днешния ден. Тиражираната версия, че в рейсът е било транспортирано гориво в туби е изрично отхвърлена. За момента има две версии - човешка неточност и техническа нередовност. Отхвърлена изрично е версията за терористичен акт ", сподели Сарафов.

" Назначени са по делото и експертизи. Някои от заключенията, са подготвени и все още към този момент. Назначени са съдебно-медицински експертизи на всички починали. Аутопсиите към този момент са подготвени. Отварям скоба да кажа, че аутопсиите демонстрират, че всички потърпевши са починали главно от задушаване вследствие избухналия пожар, а не от контузии при злополуката или от разкъсвания при гърмеж ", добави още Борислав Сарафов.
https://www.facebook.com/novinite.bnt/videos/595791725083505
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР