В Медицинския университет в Плевен се дипломира нов, 17-ти по

...
В Медицинския университет в Плевен се дипломира нов, 17-ти по
Коментари Харесай

В Плевен се дипломира в Медицинския университет нов випуск чуждестранни лекари

В Медицинския университет в Плевен се дипломира нов, 17-ти по ред, випуск задгранични лекари, приключили сполучливо факултет "Медицина ", оповестиха от висшето учебно заведение.

Полагането на Хипократова клетва ще бъде проведено навън - на 11 септември от 10.00 ч. в двора зад Ректората. Водещ ще бъде проф. Ангелина Стоянова - началник на Центъра за задгранични студенти, а Академичното управление ще бъде показано от ректора проф. доктор Славчо Томов, зам.-ректора проф. Маргарита Александрова и декана на Факултет "Медицина " проф. Аспарух Аспарухов.

След приключен 6-годишен курс на образование на британски език, 86 задгранични студенти от Випуск 2020 получават образователно-квалификационна степен "Магистър " и професионална подготовка "лекар ".

Те са жители на Обединеното Кралство, Турция, Гърция, Германия, Нигерия, Индия и други С най-голям триумф е доктор Левин Францискус Фрай от Германия. Средният триумф на випуска е доста добър 4.95, а броят на отличниците е девет.

Във връзка с противоепидемичните разпореждания за влизане на територията на България, част от задграничните дипломанти и техните родители не са съумели да се върнат за празника.

За пета година след клетвата ще бъде изпълнен обред, взаимстван от американските университети - предаване на белите медицински престилки от родителите на техните деца. Актът има алегорично значение за прекосяване от образованието в лекарската специалност, разясниха от университета. В края на церемонията под звуците на "Ода на насладата " випускниците ще хвърлят във въздуха университетските си шапки.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР