В медицинската експертиза от болница Пирогов“ пише, че липсват данни

...
В медицинската експертиза от болница Пирогов“ пише, че липсват данни
Коментари Харесай

Шофьорът, прегазил 19-годишно момиче, страдал от епилепсия

В здравната експертиза от болница „ Пирогов “ написа, че липсват данни за епилептичен пристъп

Софийският градски съд наложи парична гаранция от две хиляди лв. на Валентин Иванов, 59-годишен, обвинен за гибелта на 19-годишно момиче при злополука в столицата. Решението на съда не е дефинитивно и може да бъде обжалвано или протестирано пред горната инстанция, осведоми Българска телеграфна агенция.

Инцидентът се случи на 14 октомври. Камионът, ръководен от Иванов, блъска младата жена, която пресича пешеходна пътека, а по-късно се удря в спирка на градския превоз. Впоследствие мъжът е арестуван и му е повдигнато обвиняване за причиняване на гибел по несъобразителност при нарушаване на Закона за придвижване по пътищата.

По време на днешното съвещание стана известно, че обвиненият страда от 15 години от епилепсия и приема медикаменти. В здравната експертиза от болница „ Пирогов “ написа, че липсват данни за епилептичен пристъп.

От прокуратурата желаеха „ домакински арест “ за Иванов, като беше посочено, че той не е подхванал дейности да избегне злополуката. Адвокатът му обаче настоя за по-лека мярка заради влошено здравословно положение, като означи, че евентуално той е получил ненадейно прилошаване сега преди случая и даде образци за несъответстващо държание на обвинения, до момента в който се е лекувал в болничното заведение след злополуката.

Все още няма направена съдебно-медицинска експертиза, която да откри какво е било положението на Иванов все още на случая, нито съдебно-психиатрична експертиза, уточни правосъдният състав и означи, че няма учредения за налагане на домакински арест.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР