В МБАЛ “Сърце и Мозък Бургас бе извършена сложна животоспасяваща

...
В МБАЛ “Сърце и Мозък Бургас бе извършена сложна животоспасяваща
Коментари Харесай

Сложна животоспасяваща операция е извършена в МБАЛ “Сърце и Мозък” Бургас

В МБАЛ “Сърце и Мозък ” Бургас бе осъществена комплицирана животоспасяваща интервенция. Екипът на Кардиохирургията оперира 66 годишна жена, която бе призната по неотложност с сложни сърдечни малформации с доста огромен размер и трудност, написа Флагман.

При многокомпонентната намеса, на пациентката в тежко положение е поставен байпас, заменена е митрална клапа, реконструирана е трикуспидална клапа и е изваден тромб от ляво предсърдие.  С изброените манипулации, екипът от експерти се справил сполучливо за четири часа и половина, при спряло сърце на извънтелесно кръвообращение.

Екипът направил интервенцията е от петима експерти с основен хирург - доктор Петър Узов, първи помощник доктор Андрей Андреев и втори помощник доктор Ангел Кънчев.

От здравното заведение оповестиха, че след седем дневен постоперативен престой пациентката е изписана и се възвръща сполучливо.  

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР