В МБАЛ "Хаджи Димитър" в Сливен започва вътрешна проверка по

...
В МБАЛ "Хаджи Димитър" в Сливен започва вътрешна проверка по
Коментари Харесай

Започна вътрешна проверка в сливенската болница заради пожара

В МБАЛ "Хаджи Димитър " в Сливен стартира вътрешна инспекция по случая със починалите при пожар пациенти, съобщи шефът доктор Пенко Пенков.
Той разяснява случая пред публицисти. Медикът призна, че противопожарната апаратура се е задействала към 3 часа сутринта. Според него стаята е била заключена, ключът е бил от вътрешната страна, като се е наложило вратата да бъде разбивана. В другите стаи нямало ключове. Вътре са разкрили тримата пациенти, които са били задушени. "Най-вероятно става дума за подпалване на кислорода от запалка, която е открита в леглото на единия пациент, сподели Пенков.
Персоналът му е разказал, че единият от болните е ходел постоянно при тях, с цел да желае цигари.
Според доктор Пенков са минали три минути, до момента в който се е задействала противопожарната апаратура. От болничното заведение са реагирали по разпоредбите. След като са разрушили вратата, са изключили кислорода. Той отхвърли да е позволена неточност от страна на личния състав на лечебницата.
Пет души от отделението са били евакуирани, няма потърпевши от други стаи. Починалите пациенти - на 66, 70 и 81 години, не са били тежко заболели.
Нанесени са материални вреди - мебели, опушени стени, един кислороден уред.
Според шефа на РД "ПБЗН "-Сливен комисар Владимир Демирев се изключва вероятността пожарът да е породен от кислородната апаратура. Сред версиите, които полицията проверява, е немарливост от страна на пациентите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР