В Майчин дом“ в столицата заработи единствената по рода си

...
В Майчин дом“ в столицата заработи единствената по рода си
Коментари Харесай

В Майчин дом отвори врати лаборатория за диагностика на вродени генетични заболявания

В „ Майчин дом “ в столицата проработи единствената по рода си лаборатория за диагностика на вродени генетични болести на плода. Открит беше и обновеният Медицински център за цялостна грижа за женското здраве.

В новата лаборатория за неинвазивен ДНК тест ще се организират високотехнолигчини проучвания, които до момента се правеха единствено в чужбина, сподели при откриването зам.-министърът на опазването на здравето доктор Бойко Пенков:

" Хубаво беше, че в България има достъп до сходен вид проучвания, изключително за дамите над 30 години, които тогава възнамеряват майчинство, за една оценка на риска от увреждания на плода, които биха могли да бъдат решени в точния момент ".

С новата лаборатория цените на тестванията фрапантно ще спаднат, уточни проф. Алексей Савов - завеждащ националната генетична лаборатория:

" Сега при дамите, при които записваме бременност с нараснал риск, се постановяваха спомагателни генетични проучвания, които обаче са свързани с операции, носещи риск както за бременността, по този начин и за плода ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР