В Маями става много интересно още в началото на турнирите

...
В Маями става много интересно още в началото на турнирите
Коментари Харесай

„Мейджър“ дуел, Анди Мъри и непредсказуемият Бублик


В Маями става доста забавно още при започване на шампионатите при мъжете и дамите. Българските почитатели сигурно ще наблюдават какво ще се случи сред Фабио Фонини и Ян-Ленард Щруф, тъй като изходът от този мач ще покаже кой ще е първият конкурент на Григор Димитров.

Междувременно на централния корт действието стартира в 18:00 часа наше време, което разрешава в праймтайма да гледаме доста първокласен тенис.

Ето три мача, които не трябва да изпускате, като най-хубавата вест е, че даже са един след различен.

Бианка Андреску – Ема Радукану (първи мач на централния корт)

Шампионката от US Open 2021 Ема Радукану и носителката на купата от 2019 година в Ню Йорк Бианка Андреску излизат една против друга още в първи кръг в Маями. Която и да победи, няма да става по-лесно, тъй като я чака Мария Сакари, която е сложена под №7.

Радукану съобщи, че след представянето си в Индиън Уелс е настроена доста оптимистично за оставащата част от сезона. Британката изигра най-силния си шампионат от началото на годината и доближи до осминафинал, където загуби от Ига Швьонтек. По пътя към този мач Радукану записа първа победа над тенисистка от Топ 15 през годината, елиминирайки международната №13 Беатрис Хадад Мая.

„ В момента се усещам доста добре и увереността ми несъмнено набъбна доста през последната седмица. Начинът, по който се показах, е в действителност страховит, поради обстоятелството, че имаше миг, в който даже не бях сигурна дали ще съм в положение да играя в Индиън Уелс. Да бъда тук и да мина три кръга, след победи над тенисистки като Хадад Мая и Линет, ме кара да се усещам горда от постигнатото. Сега би трябвало да продължа да усъвършенствам физическата си кондиция, с цел да показвам неизменност и да доближи мечтаното от мен равнище “ – сподели още осминафиналистката от Уимбълдън 2021.

Тя ще играе за първи път на хард на такова равнище против Андреску.

Александър Бублик – Джей Джей Улф

Бублик остана на американска земя през последната седмица. След Индиън Уелс той взе присъединяване на Чалънджър шампионата във Финикс, където записа две победи и стигна до 1/4-финалите.

Там отпадна от Ян-Ленард Щруф с 4-6, 6-3, 4-6.

Преди това казахстанецът загуби в първи кръг в Калифорния, а последният му мач в Близкия изток бе проваляне от Даниил Медведев в Дубай. Именно на ATP 500 шампионата Бублик се оправи с Александър Лазаров в първи кръг.

Улф води в общия баланс с 1-0 победи на равнище АТР. Във Флоренция през 2022 година той отстрани Бублик на 1/4-финал.

Двамата се срещнаха и на квалификациите в Синсинати през 2019 година, където американецът още веднъж надви.

Анди Мъри – Ласло Джере (трети мач на централния корт)

Мъри стигна до трети кръг в Индиън Уелс. Там 21- годишният Джак Дрейпър го победи със 7-6(6), 6-2. Той избави сетбол при 5-6 в първия сет, а във втората част направи поредност от четири следващи извоювани гейма, с цел да реализира триумф.

Бившият №1 изглеждаше и леко изтощен в Калифорния и ще бъде забавно дали в този момент още веднъж ще е подготвен за борба до извънредно безсилие.

От началото на сезона Анди демонстрира, че е подготвен да се бори до последната топка, а това подсигурява конспирация във всеки от мачовете му.
Tenniskafe.com · Подкастът Tennis Cafe: Кой ще спре Алкарас?
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР