В мащабно проучване, проведено в Германския център за изследване на

...
В мащабно проучване, проведено в Германския център за изследване на
Коментари Харесай

Ежедневният прием на витамин D намалява риска от смърт от рак

В огромно изследване, извършено в Германския център за проучване на рака, разбор на 14 изследвания, включващи към 105 000 души, демонстрира ясна връзка сред ежедневния прием на витамин D и понижения риск от гибел от рак. Резултатите от това огромно изследване демонстрират 12% понижение на смъртността от рак при постоянен банкет на витамин D, пише Knowridge.

Дефицитът на витамин D е необятно публикуван. Около 15% от възрастното население на Германия и 59% от пациентите с колоректален рак страдат от това положение, което постоянно е обвързвано с по-лоши резултати. Прегледът разглежда единствено висококачествени рандомизирани изследвания, сравняващи добавки с витамин D3 с плацебо.

Интересно изобретение са разликите в резултатите според от честотата на приемане. Докато нередовният банкет на високи дози витамин D не е имал забележителен резултат, ежедневният банкет е довел до доста понижаване на смъртността от рак с 12%.

Хората на възраст над 70 години и тези, които са почнали да го одобряват преди диагнозата рак, са получили най-голяма изгода от приема на витамин D3. Това демонстрира смисъла на ранния и пореден банкет на витамин D.

Ефективността на дневните дози евентуално се дължи на непрекъснатото наличие на 1,25-дихидроксивитамин D, деен хормон, създаден от витамин D, за който е известно, че евентуално инхибира растежа на тумора.

Херман Бренер, епидемиолог в DKFZ, акцентира капацитета на постоянния банкет на ниски дози витамин D3 за попречване на смъртността от рак. Този метод е безрисков, доходоносен и изключително потребен за хора с недостиг на витамин D.

Това изследване акцентира сериозната роля на ежедневния банкет на витамини за понижаване на смъртността от рак, изключително при възрастните хора и в случаите преди диагностициране. Открива нови пътища за предварителна защита и лекуване на рак, като акцентира нуждата от непрекъсната консумация на ниски дози витамин D3.

Превод: GlasNews.bg / Снимка: DALL-E/Valentyn Surnin
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР