В Мариупол край кораба „Царевна“ със сигурност са се водили

...
В Мариупол край кораба „Царевна“ със сигурност са се водили
Коментари Харесай

Моряците от “Царевна”: Стреляха по кораба, руснаците ни пазеха

В Мариупол край кораба „ Царевна “ сигурно са се водили военни дейности. Това показа Стефан Янев от екипажа, откакто кацнаха на българска земя. „ Над 10 попадения има на парахода, никой не може да ги преброи “, сподели още той. Думите му се удостоверяват от излезли по-рано денем в съветски Телеграм-канал фрагменти на интонации от снаряд „ Царевна “, написа kmeta.bg.

“Страшно беше. Война е”, бяха първите думи на моряците от кораба „ Царевна “, които дойдоха у нас откакто прекараха повече от 50 дни на пристанището в Мариупол. „ Не е прелестно да те стрелят начело и откъм гърба. Военните дейности се водеха в региона на нашия транспортен съд.

Има вреди по кораба “, описа Стефан Янев, който е трети монтьор на кораба. И добави, че когато са се водели военни дейности, всеки се криел, където откри. На въпрос по какъв начин е протекла евакуацията, те дадоха отговор, че в един миг са взели нещата в свои ръце: „ Трябваше да създадем крачката и да слезем от кораба “.

„ Руснаците се държаха с нас доста добре. Ескортираха ни, пазиха ни. Много човешко отношение “, споделиха моряците. Попитани коя е била най-рисковата обстановка, дадоха отговор, че са били доста. „ Надявам се до седмица-две да се приберат и останалите моряци “, сподели Даниел Стефанов, управител на компанията, която ръководи кораба „ Царевна “.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР