В Малта, където броят на заразените с коронавируса намалява, след

...
В Малта, където броят на заразените с коронавируса намалява, след
Коментари Харесай

Малта се готви за активен туристически сезон

В Малта, където броят на инфектираните с ковид понижава, след седемседмично затваряне през вчерашния ден отвориха магазините за облекла, фризьорските салони и музеите. Средиземноморската страната се готви за деен туристически сезон, съобщи Българска телеграфна агенция.

Новите случаи са спаднали приблизително на 25 дневно от рекордните 510, регистирани на 10 март. Процентът на позитивните проби за инфекцията е 1,8 на 100.

Премиерът Робърт Абела сподели, че обстановката с ковида е под надзор, а ситуацията в лечебните заведения е " доста положително ". Той показа проектите за по-нататъшно либерализиране на противоепидемичните ограничения от 10 май, когато заведенията за хранене и питейните заведения ще отворят и ще могат да работят до 17 ч.

Малта възнамерява напълно да се отвори за туризъм на 1 юни и води договаряния с Англия - откъдето посреща най-вече туристи, за безпроблемно пътешестване на тези, които са имунизирани, или могат да покажат негативен тест за коронавирус, преди да се качат в самолета. Здравният министър Крис Ферне съобщи, че Малта ще покаже, че е една от най-безопасните дестинации. Половината от пълнолетното население е имунизирано с най-малко една доза от ваксина, посочи той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР