В мъжкия национален отбор на България по баскетбол ще очакват

...
В мъжкия национален отбор на България по баскетбол ще очакват
Коментари Харесай

Националите по баскетбол чакат Везенков до последно

В мъжкия народен тим на България по баскетбол ще чакат до последно Александър Везенков да се причисли към отбора за идните международни квалификации против Финландия и Исландия. България стартира присъединяване си в тези квалификации на 24 ноември в 19.00 часа в " Арена Ботевград ", а цената на билетите е 5 лв.. Три дни по-късно България гостува на Исландия. Третият тим в групата е Чехия.

За тези дуели от състава ще отсъства американецът с български паспорт Дий Бост, който сега носи екипа на Жалгирис. Везенков и Бост играят в отбори от Евролигата и към момента няма изясненост по разногласието сред нея и ФИБА по тази причина дали играчите, участващи в най-престижния клубен шампионат по баскетбол в Европа, ще могат да играят и за националните си тимове.

Имаме очаквания за Везенков. Говорил съм с него и с треньора на Барселона, само че не желая да разгадавам детайлности. Все още не знам по кое време ще пристигна, ще чакаме, съобщи селекционерът на националния тим Любомир Минчев на конференция през днешния ден.
Относно идните международни квалификации той добави, че България има късмет за положително показване.

Имаме своите шансове. Няма да ни бъде елементарно, само че се надявам да продължим напред в квалификациите. Сега обстановката е по-различна и малко неуместна, само че за мен тези противници не са слаби. Тези два мача не са решаващи, квалификациите едвам в този момент стартират. Разполагаме с главно ядро от играчи. Надявам се баскетболистите да са здрави през годината, защото това е единствено първият игрови прозорец. Имаме шансове, само че всичко зависи от това по какъв начин ще изиграем мачовете си. Надявам се да се представим добре и да побеждаваме, сподели още Минчев.

Той разкри, че е разговарял и с други двама американци, които имат български паспорти - Джейсън Уошбърн и Ърл Роуланд.За страдание Джейсън е с тежка травма и няма да може да играе дълго време. Разговарях и с Ърл Роуланд, само че се оказа, че той има мач с клубния си тим на 28 или 29 ноември. Има много играчи с български паспорти, само че някои не са във форма или към този момент са на възраст, разяснява националният селекционер.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР