В магазините за втора употреба можете да откриете наистина всичко

...
В магазините за втора употреба можете да откриете наистина всичко
Коментари Харесай

Ето какво не трябва да купувате втора употреба

В магазините за втора ръка можете да откриете в действителност всичко – от облекла до мебели и предмети за бита. Въпросът е какво си коства да купите оттова и какво не. Можете да спестите пари, в случай че смятате, че предметите, които закупите втора употреба ще ви служат по същия метод като новите. При някои е по този начин, при други не напълно. Ето какво не би трябвало да купувате втора ръка.

Козметика – никога не си купувайте артикули, които са били употребени единствено един път или са прекомерно непокътнати, съвсем нови. Това „ съвсем “ би трябвало да ви спре. Няма значение, че са в период на валидност. Използвайте само нова козметика, която ще бъде използвана единствено от вас. Това са артикули, които слагаме върху лицето си и в действителност могат да провокират възпаления, в случай че са употребени от различен.

Матрак – без значение на какъв брой непокътнат матрак попаднете втора употреба, по-добре съберете пари и си купете нов. Матракът има свойството да събира акари, бактерии, миризми и други рискови субстанции, които могат да попаднат в кожата ви и да провокират възпаления. Ето за какво е най-добре да не си купувате към този момент употребен матрак, а да инвестирате в нов. Има модели, които са доста качествени и ще ви служат с години.

Обувки – никой не може да каже какъв брой индивида са ги пробвали или носили преди вас. Ето за какво е добре да си купувате обувки единствено от магазин за нови артикули. Освен бактериите, които могат да съдържат обувките втора употреба, има заплаха те да се износят прекомерно бързо, да се разлепят, разшият и така нататък Само пари напразно, които бихте могли да похарчите за чифт нови обувки, които да ви послужат по-дълго време.

Автомобилни гуми – знаете, че би трябвало да промените летните и зимните губи, а те по никакъв начин не костват малко пари. Вероятно ви блазни мисълта да изберете гуми втора употреба. Съветваме ви да не рискувате, тъй като става дума за личната ви сигурност. Купете си нови гуми, които знаете, че няма да ви предадат на пътя.

Възглавници – не става дума само за тези, на които спите, а и за декоративните възглавнички, с които украсявате дивана си да вземем за пример. По тях може да има останки от косми от домашни любимци или частици от предходния притежател. Дори да ги изперете, няма по какъв начин да сте сигурни, че те ще бъдат изцяло почистени. Възглавниците са предмети, които допираме до лицето и кожата си, ето за какво е хубаво да са нови.

Електронни устройства – те са измежду най-често купуваните движимости втора употреба, тъй като са по-евтини. Понякога обаче евтиното излиза скъпо. Не се знае какъв брой време са били употребени, дали са изправни и дали няма да се скапват на първия месец или година. Може би сте решили да закупите тв приемник или компютър, а може би и телефон втора употреба. Колкото и преференциална да ви се коства договорката, по-добре не рискувайте и не влагайте пари в нещо остаряло и към този момент употребявано. Изчакайте, съберете средства и си купете нещо ново, което знаете, че ще употребява единствено от вас.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР