В Мадрид градският съвет планира да приеме през септември ограничения

...
В Мадрид градският съвет планира да приеме през септември ограничения
Коментари Харесай

Ограничават скоростта на движение по мадридските улици до 30 км/ч

В Мадрид градският съвет възнамерява да одобри през септември ограничавания за оптималната скорост до 30 км/ч за множеството улици в града. Намерението е управляващите в испанската столица да заложат на повече сигурност за участниците в придвижването.

Новата мярка ще засегне над 10 хиляди улици в Мадрид, оповестява испанският вестник " Ел паис ". По доста улици с две или повече ленти за придвижване в една посока въпреки всичко ще се резервира ограничаването на скоростта от 50 км/ч. До 20 км/ч, обаче, ще бъде лимитирана оптималната скорост по платната, където тротоарът е ситуиран на едно равнище с пътя.

Градските управляващи означават, че задачата е да намалят броя на произшествията по пътищата и да успокоят трафика, с цел да се подсигурява сигурността на пешеходците и велосипедистите, а също по този начин на хората с лимитирани благоприятни условия. Авторите на новите ограничения се базират на данни на Световната здравна организация, съгласно които при скорост от 50 км/ч рискът от гибел при злополука е близо осем пъти по-висок, в сравнение с при скорост от 30 км/ч. Пак по данни на СЗО годишно разнообразни типове контузии от ПТП получават от 20 до 50 милиона души.

Най-слабо предпазените участници на уличното придвижване са мотористите, пешеходците и велосипедистите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР