В мач от 31-ия кръг на Серия А Аталанта победи

...
В мач от 31-ия кръг на Серия А Аталанта победи
Коментари Харесай

Аталанта пречупи Ювентус в края

В мач от 31-ия кръг на Серия А Аталанта победи Ювентус с минималното 1:0. В 86-ата минута на мача Малиновски се разписа след центриране от корнер, а топката се отклони от Сандро и влезе в мрежата, което се оказа задоволително за триумфа на " бергамаските ". След този триумф Аталанта се настани на 3-ото място в класирането с актив от 64 точки, а Юве е 4-ти с 62. Звездата на торинци Кристиано Роналдо пропусна дуела, което оказа своето въздействие.

Още в 4-ата минута на дуела Муриел лиши топката от Киелини, преодоля Де Лихт, Куадрадо го нападна, футболистът на домакините се строполи в наказателното поле, само че съдията Орсато не отсъди дузпа. Малко по-късно и Сапата падна в наказателното поле, само че още веднъж съдията остави играта да продължи.

Юве направи забавна офанзива в 14-ата минута посредством Куадрадо, който стреля към Голини, само че ударът му беше спрян от защитник на " бергамаските ". Пет минути по-късно Меле стреля към вратата на Юве, само че защитник застана на пътя на топката и тя излезе в корнер. След осъществяването му не се получи нищо забавно пред вратата на " остарялата госпожа ".

Песина имаше отличен късмет да открие резултата, само че шутът му беше блокиран от защитник на отбора от Торино. В 34-ата минута Мората се възползва от неточност в защитата на домакините, само че от голлинията Джимшити почисти топката.

В 59-ата минута Муриал насочи рисков удар към вратата на Юве, само че топката мина малко над напречната греда, само че ситуацията беше много обещаващо. Така и не се стигна до гол в интерес на Аталанта в тази обстановка. В 70-ата минута Сапата изпревари Данило след пас на Иличич, само че не съумя да откри вратата на противника и топката излезе в навън.

Алваро Мората имаше добра опция да открие резултата, само че Голини избави и прати топката в корнер. След осъществяването не последва заплаха за домакините. В 86-ата минута Малиновски стреля чудесно от директен свободен удар, само че вратарят на Юве избави, пращайки топката в корнер. След центрирането Малиновски прати топката в мрежата на противника и поведе тима си към успеха. До краа на дуела Юве опита да стигне до равенството, само че не сполучи да го стори и загуби дуела.

В другите два мача от италианската Серия А, стартирали в 16:00 ч. българско време, Лацио и Беневенто сътвориха същински голов трилър, приключил 5:3 в интерес на лациалите, а Болоня, където играе Валентин Антов, разруши Специя на Андрей Гълъбинов с 4:1.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР