В мач от 23-ия кръг на Ла Лига Барселона победи

...
В мач от 23-ия кръг на Ла Лига Барселона победи
Коментари Харесай

Барселона смачка Алавес, Меси с два гола

В мач от 23-ия кръг на Ла Лига Барселона победи изрично с 5:1 гостите от Алавес. Головете осъществиха Тринкао в 29-ата и 73-ата минута на срещата, Меси в 45-ата и 75-ата минута, както и Фирпо беше прецизен в 80-ата минута. Точен за гостите беше Риоха в 57-ата минута на мача. След тази победа отборът на Роналд Куман е на втората позиция в класирането с актив от 46 точки, а Алавес е на 16-ото място с 22. Лидер е Атлетико Мадрид с 54.

Още във втората минута на мача Гризман имаше опция да означи и да открие резултата, само че защитник застана на пътя на топката и не разреши резултатът да бъде открит. Гостите отвърнаха с рискова офанзива в 8-ата минута, само че Лукас Перес стреля много неприятно и топката излезе в навън.

Барселона откри резултата в 29-ата минута, откакто Тринкао се разписа, а асистенцията пристигна от Мориба. Две минути по-рано Баталия стреля чудесно, само че вратарят на Барса беше на равнище.

В 36-ата минута Гризман стреля рисково, Пачеко избави, само че беше беззащитен при добавката на Меси, който направи резултата 2:0. Попадението обаче нямаше, защото след консултация с ВАР съдията отсъди засада на Гризман, чието рамо беше пред тялото на Лежун.

Все отново Меси удвои преднината на отбора си, откакто получи пас от Бускетс, внезапно смени посоката като преодоля опеката на двама играчи на противника и матира Пачеко в 45-ата минута на мача.

Алавес сътвори забавна офанзива в 48-ата минута на срещата, само че Лукас Перес от дребен ъгъл не нацели вратата на Тер Стеген. Гостите се върнаха в дуела с попадение в 57-ата минута на Риоха, който се възползва от неточност в защитата на Барселона и се разписа във вратата на Тер Стеген. В 61-ата минута Меси опитва удара си от директен свободен удар, само че Пачеко беше на равнище и не разреши на топката да влезе във вратата му.

В 66-ата минута Гризман получи отличен пас от Меси, само че ударът му не откри задачата, като топката излезе в навън, само че покрай страничната греда. В 70-.ата минута на мача Риоха опита да откри добре Хоселу, само че Умтити се намеси добре и предотврати заплахата пред вратата.

Барселона осъществя и трети гол, откакто в 73-ата минута Тринкао осъществя втория си гол в дуела, а Меси направи резултата 4:1 с чудесно осъществяване две минути по-късно. В 80-ата минута Меси пусна отличен пас към Гризман, който от своя страна откри Фирпо, който от няколко метра не сбърка за 5:1.

В 89-ата минута Тринкао още веднъж прати топката в мрежата, само че попадение нямаше поради засада. В последна сметка Барселона победи с 5:1.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР