В мач от 21-ия кръг на Серия А Интер победи

...
В мач от 21-ия кръг на Серия А Интер победи
Коментари Харесай

Интер превзе върха на Серия А

В мач от 21-ия кръг на Серия А Интер победи като посетител Фиорентина с 2:0 след попадения на Барела и Перишич. Домакините съумяха да нацелят гредата посредством Бонавентура в 37-ата минута, само че до гол не стигнаха. Така след този триумф "нерадзурите " оглавиха класирането с актив от 47 точки, с точка повече от Милан, само че и с мач повече. Фиорентина е на 12-о място с 22 точки.

Първата сериозна заплаха пристигна в интерес на Интер, откакто Барела се озова на голова позиция, само че ударът му от към 10 метра беше избавен с опитност от Дронговски, който резервира резултата. Домакините също не оставиха вратата на Ханданович без обстрел, като в 13-ата минута Айсерик откри място да стреля, само че топката профуча на сантиметри от вратата на Интер.

В 27-ата минута на срещата удар на Бонавентура беше блокиран от защитник. Интер стигна първи до попадение, откакто Барела не остави шансове на Дронговски и откри резултата в 31-ата минута на срещата. Домакините потеглиха да търсят изравняването, само че в 37-ата минута гредата оказа помощ на Ханданович след удар на Бонавентура, а при добавката вратарят на "нерадзурите " се оправи с удара на Бираги.

Интер пропусна да удвои преднината си в последната минута на първата част, само че Лукаку с глава не откри добре топката и тя излезе в навън.

В 52-ата минута на дуела Интер осъществя и втори гол. Перишич се разписа от няколко метра при добре проведена офанзива към вратата на противника, а асистенцията пристигна от Хакими. Три минути по-късно Перишич стреля рисково, само че вратарят мазета, а добавката на Лукаку прати топката в мрежата, само че попадение нямаше поради засада.

Интер продължи да господства на терена и в 65-ата минута Перишич още веднъж затрудни Дронговски, който избави с опитност. Две минути по-късно още веднъж вратарят на Ла Виола избави тима си от трети гол. В 68-ата минута и Бастони не откри задачата.

В 86-ата минута Куаме опита да преодолее двама от защитата на Интер, само че не сполучи. Минута по-късно след корнер още веднъж той опитва мерника си, само че този път топката излезе в навън. В последна сметка резултатът се резервира и Интер завоюва 3-те точки.

Фиорентина - Интер 0:2
голмайстори: 0:1 Николо Барела (31), 0:2 Перишич (52)


Ето и съставите на двата тима:

Фиорентина: Дронговски, Мартинес, Пецела, Игор, Бираги (82-Барека), Бонавентура, Борха Валеро (46-Куаме), Амрабат, Венути (73-Малкуит), Влахович (74-Кокорин), Айсерик (74-Пулгар)

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР