В Ловешко е задържан и обвинен медик, за когото има

...
В Ловешко е задържан и обвинен медик, за когото има
Коментари Харесай

Първи задържан за издаване на фалшиви сертификати за ваксинация

В Ловешко е арестуван и упрекнат доктор, за който има съмнения, че е издавал подправени документи за Коронавирус имунизация против пари, заяви Нова телевизия.

Става дума за завеждащия филиала на Спешна помощ в Ябланица. Фелдшерът Николай Георгиев е арестуван за 24 часа, конфискувани са компютърни конфигурации и документи.

Прокуратурата работи по съмнения, че медикът е издавал десетки, даже стотици, документи за имунизация против Коронавирус, които са били с погрешна информация.

Медикът е разполагал с доста ваксини, което е направило усещане на РЗИ и оттова са алармирали прокуратурата. Смята се, че е изхвърлял имунизацията, само че е нанасял нейния номер в документа, след което го е продавал посредством куриерска компания. Подобни документи са стигали даже до Южна България. Един от клиентите е бил в Гоце Делчев.

Медикът е отхвърлен от работа, следствието продължава.

„ От няколко десетки до няколко стотин. Нека да не разясняваме. Но е един значителен интервал от време. Най-малко в границите на няколко месеца преди ние да се намесим. А по отношение на тези фиктивни регистрирания и издаване на документите, става въпрос за хора от цялата страна”, съобщи Валентин Вълков, областен прокурор на Ловеч, представен от Нова телевизия.

От малкия екран са се свързали с обвинявания, който споделил, че не се усеща отговорен и всичко ще се потвърди. Същият човек преди 10 години попадна в полезрението на медиите с съмнение, че е издавал подправени здравни книжки, заяви Нова телевизия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР