В Ловеч и Велико Търново е измерена най-високата температура днес.

...
В Ловеч и Велико Търново е измерена най-високата температура днес.
Коментари Харесай

33 градуса удариха термометрите днес, а от утре дъжд и студ

В Ловеч и Велико Търново е измерена най-високата температура през днешния ден. Термометрите там са отчели 33 градуса, сочат оповестените на уеб страницата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) данни към 15:00 ч.

В Русе термометрите са посочили 32 градуса, а в шест други града в страната е регистрирана температура от 31 градуса през днешния ден.

Данни от измервателните станции удостоверяват, че през днешния ден е било най-вече слънчево, като единствено на някои места е имало раздрана облачност. В София температурата към 15:00 ч. е била 28 градуса.

През нощта към момента над страната ще бъде ясно. След среднощ в Източна България още веднъж ще се образуват мъгли или ниска облачност. Сутрешните температури ще бъдат най-вече сред 13° и 18°, в София - към 13°.

В неделя (29 септември) през страната ще премине леден атмосферен фронт. Още сутринта облачността от запад-северозапад ще стартира бързо да се усилва и ще завали дъжд. След обяд преваляванията ще обзет Централна, а към края на деня и Източна България. Значителни ще са преваляванията в Централна и Източна България, където ще има гръмотевични стихии и условия за градушки. Ще прегърми и тук-там в Западна България.

Издадени са жълт и оранжев сигнален код в цялата страна. 

Жълт код за евентуално рисково време и мощен вятър е в действие за 10 области у нас: Видин, Враца, Монтана, София област, София град, Перник, Кюстендил, Благоеврад, Пловдив и Пазарджик. 

Оранжев код за рисково време и значителни превалявания е в действие за останалата част от страната. 

 
 Национален институт по метеорология и хидрология
Вятърът от северозапад ще се усили, ще бъде мощен до плевел, и с него ще нахлува леден въздух. Температурите ще се намаляват и към 15:00 ч. ще са в необятен период: от 16-19° в Западна и Централна България до 30° в Югоизточна.

През нощта против понеделник на доста места в страната ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици и мощен северозападен вятър. Интензивни ще са явленията (валежи и гръмотевици) основно в Североизточна България. В западните региони от страната ще е съвсем без превалявания.

В планините от запад-северозапад облачността ще се усили и ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици. Вятърът от северозапад ще се усили и с него ще нахлува леден въздух. Температурата денем ще се намалява и към 15 часа на височина 1200 метра ще бъде 8-9°, на 2000 метра - към 6°, а към края на деня по най-високите ни върхове в Рила и Пирин към 0°.

По Черноморието през по-голямата част от деня ще бъде най-вече слънчево. В утринните часове на доста места ще има мъгла или ниска облачност. Към края на деня облачността ще се усили. Вечерта и през нощта против понеделник на доста места ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици. Очакват се обилни количества. Ще има условия и за градушки. Максимални температури: 24°-27°. Температурата на морската вода е 22°-23°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР