В Лондон започва Срещата на върха на НАТО, посветена на

...
В Лондон започва Срещата на върха на НАТО, посветена на
Коментари Харесай

Радев: Имаме капацитет за охрана на въздушното пространство на Северна Македония

В Лондон стартира Срещата на върха на НАТО, отдадена на 70-ия празник от основаването на Алианса. На форума ще участват ръководителите на всички 29 страни-членки. Тази вечер, те са поканени на банкет при Кралица Елизабет Втора в Бъкингамския замък. България е показана от президента Румен Радев.

В английската столица дойде и американският президент Доналд Тръмп. В дневния ред са планувани диалози за бъдещето на Алианса и неговото единение, геополитическите провокации пред НАТО, както и построяването на 5G мрежата в Европа. За през днешния ден в Лондон са планувани митинги против визитата на американския държавен глава.

България е показана от президента Румен Радев. Страната ни ще разиска техническите елементи по защитата на въздушното пространство на Северна Македония. Според Радев, имаме потенциал и благоприятни условия защитата на въздушното пространство на Северна Македония да е на ротационен принцип с Гърция.

На въпрос на Българска национална телевизия, президентът съобщи, че думите на президента Макрон за " мозъчната гибел на НАТО " би трябвало да се схващат през нуждата - Европейски Съюз да построи лични отбранителни качества. В рамките на форума Радев ще взе участие в срещи с Доналд Тръмп и Борис Джонсън.

 Българска национална телевизия: Какво очаквате от срещата на върха на НАТО
Румен Радев, президент на България: Очаквам една забавна и откровена полемика. Светът е все по-динамичен и труднопредсказуем и залозите във вътрешнополитически, районен и в световен мащаб стават все по-големи. Затова и напълно обикновено НАТО е изправено пред редица провокации, както външни, по този начин и от вътрешен темперамент.
Изправен ли е Алиансът пред " мозъчната гибел "?.
Румен Радев: Думите на френския президент Макрон несъмнено провокираха разгорещени мнения, само че с цел да се схванат вярно, би трябвало да се изчете цялото му изявление за " Икономист ". С тези думи Макрон показва своята паника за бъдещето на НАТО, само че пречупена през неговата угриженост и болежка за бъдещето на Европейски Съюз. Този конгрес е и значим късмет за България да се утвърждава като фактор за стабилността в ЮИЕ и да отстоява своя народен интерес. България не би трябвало да пропуща историческата опция да охранява въздушното пространство на Северна Македония.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР