В Лондон тече усилена подготовка за коронацията на крал Чарлз

...
В Лондон тече усилена подготовка за коронацията на крал Чарлз
Коментари Харесай

Антимонархисти готвят за протест за коронацията на Чарлз III в събота

В Лондон тече усилена подготовка за коронацията на крал Чарлз Трети. Нетърпението преди съботната гала витае във въздуха. Докато едни британци чакат събитието на годината с боязън, други пък се готвят да стачкуват. Антимонархисти ще чакат кортежа на краля и кралицата-консорт с плакати и крясъци на отрицание.

 
Тук ще има най-малко хиляда души, а евентуално и повече, с доста жълти плакати, доста огромни флагове и доста звук. Ще скандираме: " Не е моят крал ", до момента в който Чарлз III минава около нас.
Греъм Смит, изп.-директор на антимонархистката група „ Република “

Коронацията се оказва мотив за покачване на една безконечна тематика, а точно – какъв брой настояща е ролята на монарха през 2023 година?

 
Мнозинството от британците желаят да имат монарх. И те желаят да имат монархия. Това обаче е по-умерено, в сравнение с е било преди. Проучванията на публичното мнение по този въпрос датират от 70-те и 80-те години на предишния век. Анкетите тогава са били по-малко в сравнение с са през днешния ден. По-младите хора по-рядко поддържат монархията, само че също по този начин през днешния ден, когато броят на етническите малцинства измежду популацията ни е по-висок, те по-рядко поддържат монархията. Тези, които живеят в Лондон и Шотландия, са по-малко склонни да поддържат институцията.
Кели Бийвър, статистик

Междувременно членовете на кралското семейство вземат присъединяване в разнообразни събития, предшестващи церемонията събота. В сряда Чарлз и Камила бяха домакини на градинско празненство в Бъкингамския замък. Към високопоставените посетители се причисли и музикалната легенда Лайнъл Ричи, който ще вземе присъединяване в концерта след коронацията.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР