В Лондон разкриха планове за допълнителна помощ на Киев. Великобритания

...
В Лондон разкриха планове за допълнителна помощ на Киев. Великобритания
Коментари Харесай

“Това ще промени всичко”. В НАТО се замислиха над нови крачки към ескалация

В Лондон разкриха проекти за спомагателна помощ на Киев. Англия към този момент образова украински водачи да ръководят западни изтребители. Но съдружниците към момента спорят за доставката на самото съоръжение. С какви проблеми са се сблъскали?

Обучение на водачи

Посещението на Зеленски в Лондон бе проследено от международните медии с огромен интерес. След декемврийското му посещаване във Вашингтон НАТО разгласи невиждана доставка на бронирани машини, в това число тежки. Експертите предвидиха, че ръководителят на Украйна ще получи оръжия, способни да поразяват цели в дълбините на Русия - оперативно-тактически ракети и пилотирани бойни самолети.

Резултатите досега обаче са смесени. Премиерът Риши Сунак беше колеблив, когато го попитаха за самолетите. От друга страна, американският вестник “Уолстрийт Джърнъл ” твърди, че шефът на английското военно ведомство е било инструктиран да изследва дали може да съобщи изтребители.

Властите не са удостоверили публично тази информация. Но те оповестиха за образованието на украински водачи - от пролетта. Без да прецизират на кои машини.

Недостиг на техника

След заминаването на Зеленски в Лондон споделиха, че Киев няма да получава самолети в близко бъдеще. Можете да разберете британците - загубата на бронирани машини и самолети на НАТО от огъня на съветската войска няма да бъде най-хубавата реклама за западните оръжия на международния пазар.

А и във Англия няма толкоз доста изтребители. Например в Кралските Военновъздушни сили просто няма изтребители Ф-16 от четвърто потомство, които Украйна от дълго време желае от Северноатлантическия алианс. От тактическата авиация има към 30 Ф-35Б и към 100 “Тайфун ”. Това искрено не е задоволително. А Ф-35 е прекомерно комплициран и софтуерно напреднал, с цел да се повери на външни лица.

" Ако английските изтребители бъдат изпратени в Киев, тогава няма да са ново потомство ”, изяснява английският анализатор Дебора Хейнс. “Най-вероятно ще приказваме за първата и най-стара трансформация на “Тайфун ”, предопределена единствено за образование и несъответствуваща за бойни дейности. Всичко това трансформира в празни приказки всевъзможни клюки, че Лондон ще даде на Киев мощни бойни самолети. Това само дава мотив за лъжливи очаквания на Зеленски ”, добави тя.

Преброяване в НАТО

През януари НАТО разигра сапунена опера с доставката на танкове, през февруари - със самолети.

След визитата на Зеленски в Лондон на Запад незабавно стартира нормалната поименна инспекция. Холандия изрази подготвеност да даде някои не най-новите Ф-16AM - само че в случай че Брюксел утвърди. Естонският министър председател Кая Калас увери, че несъмнено би споделила самолетите, в случай че ги имаше.

Варшава, най-близкият съдружник на Киев, изцяло изненада обществеността: не бързайте, предизвестиха там. Полша също няма спомагателни самолети - американците по този начин и не са доставили обещаните Ф-35.

А Джо Байдън сподели в прав текст, че Украйна няма да получи Ф-16. Преди година обаче той се изрече тъкмо по същия метод за “Ейбрамс ” и ракетите с огромен обхват.

Няма единодушие

Франция се пробва да отговори на три въпроса. Първо, ще помогне ли на ВСУ? Второ, ще има ли ескалация на спора? И най-после, това няма ли да отслаби личната войска?

" Изпращането на аероплан в Украйна не е същото като на гаубица ", призна държавният представител Оливие Веран. " На първо място, това е средство за нахлуване, а не за защита. Пилотите ще би трябвало да бъдат подготвени. Използването на техниката става при изключително характерни условия. А в този момент е миг, когато са нужни защитни оръжия, тъй като ние виждаме напредването на съветските войски ”, добави той.

В Германия също са внимателни. Шолц неведнъж е изключвал сходен сюжет, само че е подложен на напън от всички страни. Например ръководителят на Мюнхенската конференция по сигурността Кристоф Хойсген приканва източногерманските изтребители МиГ-29, останали в Германия от Студената война, да бъдат дарени на Киев. Не е известно с какъв брой такива машини разполага Бундесверът. В началото на първото десетилетие на века Берлин съобщи по-голямата част от тях на Полша.

Като цяло няма консенсус. И това тревожи командването на ВСУ. Според високопоставения офицер от Военновъздушни сили Юрий Игнат, армията се нуждае от най-малко пет авиационни бригади от три ескадрили, всяка с към 180 F-16. Това, съгласно него, ще " обърне нещата ".

Но, несъмнено, такива неща не се вършат бързо. И чисто физически няма по какъв начин да се обучат толкоз доста водачи в обозримо бъдеще.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР