В Лондон бяха връчени наградите на Британската академия за филмово

...
В Лондон бяха връчени наградите на Британската академия за филмово
Коментари Харесай

Наградите БАФТА: Кои са отличените от Британската филмова академия

В Лондон бяха връчени премиите на Британската академия за кино и телевизионно изкуство БАФТА. " Опенхаймер " е огромният победител с общо седем оценки. Патрон на събитието е принц Уилям. Той участва на церемонията без брачната половинка си Кейт, която се възвръща от коремна интервенция.



На обилна гала в Лондон за 77-ти път бяха връчени премиите БАФТА, от които цели седем за " Опенхаймер ". Историческата драма за основателя на атомната бомба беше отличена за най-хубав филм. Призовете за постановка, най-хубав артист и поддържащ артист, както и най-хубава истинска музика също отидоха при екипа на лентата.

" Благодаря за опцията да се заемем с много тъмна тематика, която имаше огромен заряд. Нашият филм приключва с нужната съгласно мен нотка на обезсърчение, само че в действителния свят съществуват разнообразни хора и организации, които са се борели дълго и настойчиво за понижаване на нуклеарните оръжия в света. От пика им през 1967-ма те са намалели с 90%. Напоследък нещата се объркаха, само че приемайки премията, желая да призная напъните на тези хора и да посочи, че би трябвало да се осъзнае нуждата и капацитета на напъните за мир ", сподели Кристофър Нолан, режисьор на " Опенхаймер ".



" Опенхаймер " е колосално комплициран воин. Той се възприема по друг метод от другите хора - страшилище за едни, воин - за други. Затова обичам филмите, в които имаме опция да изследваме тази трудност и за мен е привилегия да бъда част от тази общественост с всички вас ", сподели Килиън Мърфи, артист.



Филмът " Клети създания " получи общо пет награди БАФТА, в това число за най-хубава актриса за Ема Стоун.

" Благодаря доста, за мен е в действителност огромна чест. Откакто съм в Лондон, желая да благодаря на моя преподавател по правоговор Нийл Суейн, тъй като играех британка в този филм. И той не ми се смееше, когато ми показваше по какъв начин да произнеса думата " вода ", даже когато го правех с американски акцент. Англия, благодаря за приема ", сподели Ема Стоун, актриса.



С БАФТА за автентичен сюжет си потегли " Анатомия на едно рухване ". " Зона на интерес " беше награден за най-хубав неанглоезичен филм. Филмът получи премията и за най-хубав английски филм.

" 20 дни в Мариупол " е с приз в документалната категория на премиите. Огромно неспокойствие в залата провокира появяването на артиста Майкъл Фокс, диагностициран с Паркинсон, с цел да разгласи премията за най-хубав филм.



фотоси: Българска телеграфна агенция


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР