В лицето на президентската институция ще имате надежден партньор за

...
В лицето на президентската институция ще имате надежден партньор за
Коментари Харесай

Проф. Герджиков се срещна с национални представителни организации на и за хора с увреждания |

В лицето на президентската институция ще имате благонадежден сътрудник за решение на вашите проблеми. Това сподели претендентът за държавен глава проф. Анастас Герджиков на среща с национални представителни организации на и за хората с увреждания, членове на Национален съвет за хората с увреждания към Министерски съвет, извършена по тяхна покана. Те го срещнаха с компликациите, които имат и които могат да бъдат преодолени с положителни управнически решения.

" Направени са някои стъпки, само че са нужни още промени. Президентството, в границите на своите пълномощия, ще подкрепя процесите за възстановяване на интеграцията на хората с увреждания и ще спомага за правене на политики за повишение на качеството им на живот. Сред вероятните дейности е президентската институция да стане пространство за диспути по тематиката, самобитен публичен конгрес за полемики, а също и за слагане на въпроси към институциите и търсене на пътища за решения ", съобщи проф. Герджиков.

" Важно е и страната да предизвиква работодателите да наемат хора с увреждания, с цел да им се обезпечи самостоятелен живот и обществена интеграция ", добави претендентът за президент.

По време на диалога проф. Герджиков уточни, че има още нерешени въпроси по отношение на Конвенцията за правата на хората с увреждания. Както и че би трябвало да се направи още доста, с цел да станат работещи главните три закона, регламентиращи материята – Законът за хората с увреждания, Законът за персоналната помощ и Законът за обществените услуги. Кандидатът за президент акцентира също, че са значими освен законите, само че и използването им, както и по какъв метод Планът за възобновяване и резистентност ще се обвърже с новите политики, които тези закони изискват.

" За хората с увреждания е направена една дребна крачка и оттук насетне законодателната и изпълнителната власт, гражданските организации и обществото би трябвало да продължат взаимните си старания в тази посока. Има потребност от отговорно ръководство, което да отделя задоволително внимание на проблемите и да търси нови решения ", разяснява още проф. Герджиков.

Избори 2021

Купуването и продаването на гласове е закононарушение
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР