В лицето на папа Франциск имаме голям приятел на България.

...
В лицето на папа Франциск имаме голям приятел на България.
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Папа Франциск е голям приятел на България

В лицето на папа Франциск имаме огромен другар на България. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов пред публицисти за визитата на папата в България, съобщи организация " Фокус ". Това стана откакто го изпрати на летището, откъдето той се насочи към идната си дестинация - Северна Македония.

" Мисля, че тридневното му посещаване е една добра реклама за България. Всички медии отразяват визитата му, апелите му за мир. Той ги прави от всяко кътче на света ", съобщи Борисов. Той подчертава към отношението на Светия отец към децата и към хората. " Мисля, че беше положително посещаване ", разяснява министър-председателят.
Борисов благодари на всички, които са били ангажирани с визитата и се извини за породеното стеснение на тези, които не са имали интерес към събитието.

На въпрос кое е най-силното обръщение на папата у нас, министър председателят съобщи: " Това е мирът. Години наред и аз, когато съм приказвал пред вас съм казвал, че опасенията ми са за мира в раздорен район ". Бойко Борисов уточни, че последните думи на папата към него са били да продължава да прави мостове и автомагистрали на Балканите. " Темата ни за Западните Балкани се оказа, че е значима и за света ", съобщи Борисов.

" Останах доста удовлетворен, тъй като сте един здрав народ. Благодаря ви, че се стремите да поддържате положителни връзки със прилежащите страни, да изграждате мир, мостове ", това сподели папа Франциск на министър-председателя Бойко Борисов, който го изпрати, заяви държавната осведомителна работа.

Премиерът Бойко Борисов благодари на Негово Светейшество за това, че посети страната ни и акцентира, че България ще продължава да работи за мир в района. " Добрият комшия е повече от родственик " - споделяме в България. Народът се радваше, видях го ", уточни министър-председателят. " Продължавайте да изграждате мир, сейте положително " - посредством тези думи приключи срещата сред Негово Светейшество папа Франциск и министър-председателя Бойко Борисов.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Папата в България (38)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР