В литовският Жалгирис (Вилнюс) определят мачовете с Лудогорец във втория

...
В литовският Жалгирис (Вилнюс) определят мачовете с Лудогорец във втория
Коментари Харесай

Треньорът на Жалгирис: Лудогорец са хаотични и нямат стил

В литовският Жалгирис (Вилнюс) дефинират мачовете с Лудогорец във втория кръг на Шампионската лига като най-важните за сезона, а на следващия ден зелените от Прибалтика са домакини в първата среща. Старши треньорът Валдас Дамбраускас укрепи тима си с трима нови футболисти, последният от които вратар, подписал през уикенда.

" Много е мъчно с една дума да определиш какъв тим е Лудогорец и какъв е техният жанр на игра. Може би най-правилното е да кажеш, че все едно два разнообразни отбора- единият играе в офанзива, а другият в отбрана. Понякога наподобяват безредни и непредсказуеми, само че са тим, който обича офанзивата и всички се включват. " От това, което ги разузнавахме, се вижда, че са сменили тактическата скица. Преди имаха един човек на върха и най-често тази роля беше поверена на румънеца Клаудиу Кешерю. Сега имат четирима футболисти в офанзивата, които непрекъснато си сменят позициите и всеки един от тях може да се окаже на позиция за пукотевица и да означи. Защитата им в по-голямата част от мача си стои в своята половина, а нормално изнасят топката по фланговете, изяснява пред уеб страницата lzinios.lt треньорът на Жалгирис своите усещания от играта на българските първенци.

Попитан по какъв начин Жалгирис ще се опита да се опълчи на Лудогорец освен това състояние, Дамбраускас дава отговор:

" Нашият тим има опита от такива мощни противници от мачовете си с Астана и с шведския Малмьо. Но футболистите на Лудогорец имат самостоятелни качества, които им разрешават да взимат независими решения на терена. " Стартовият ни състав ще го разберете в сряда. Радващото е, че всички футболисти са здрави. Всички са подготвени за борба и обединени като пестник, прибавя Дамраускас. Гледаме напред и се надяваме на сериозна поддръжка от трибуните. " Новите ни попълнения са от равнището, каквото желаеме. Знам, че литовците като народ по природа са скептични, само че мисля с Астана и Малмьо се борихме крепко и се представихме добре. Получихме поздравления за играта си. Отстъпихме едвам когато дадохме всичко от себе си в борбата. " Знаем, че и в този момент ще ни бъде мъчно. Но не сме неудачници. Победите в шампионата, резултатите от контролите не ни дават кой знае какво самочувствие, тъй като равнището тук е друго. Но няколко хиляди души по трибуните ще оказват помощ на моите футболисти да покажат неподозирани качества, надява се младият литовски експерт.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР