В личната си поезия пределно ясни и разбираеми, за което

...
В личната си поезия пределно ясни и разбираеми, за което
Коментари Харесай

Кирил Кадийски за Фрог: ”Писателите” на...България! Аз не съм миролюбив: Вън Путин и путинската клика от У...

В персоналната си лирика пределно ясни и разбираеми, за което всеки прогимназиален даскал знае, че е в ущърб на най-изисканото словесно изкуство, в публичните си изяви те са завоалирани, плъзгави и в последна сметка, в случай че обстановката не беше толкоз трагична – смешни!

 

„...ние, писателите на България заставаме намерено против безчовечното заличаване на два приятелски народа ”. (Правописът и стилистиката на създателите!!!)

 

Първо – на вас, „ писателите на България ”, кой ви е дал правото да говорите и от мое име, и от името на всички български писатели, откакто и не всички членове на подопечната ви организация са ви упълномощавали за това!

 

И второ – назовете го този, който в действителност безчовечно унищожава и украинци, и руснаци! Човек ли е, звяр ли?! Извънземен ли? И в случай че в миналото 78 страни са „ издигнали глас против тираничните режими ”, в този момент всички страни по света, като се изключи ония пет-шест, всекиму известни, вършат това. И го показват изрично.

 

И трето – не спекулирайте с тогавашните помпозни писателски изяви, защото Съюзът на българските писатели НЕ Е „...основател на придвижването за мир посредством провеждането на Международните писателски срещи от 1977 до 1986 година ”.

 

Това е документирано и на този документ може да му се има вяра, защото идва от благонадежден източник – военачалник Калугин от... Комитет за Държавна сигурност (на СССР). „ Понеже Москва към този момент нямала никакъв честен заем пред Запада и заради огромната степен на доверие, с което се употребили уредниците ”... Край на цитата. Вие, наследниците на персони и организации, употребили (щи) се с огромно доверие пред... Комитет за Държавна сигурност (на СССР), би трябвало да знаете и да помните своята история.

 

Призивите са хубаво нещо. Но когато се и закъснели с месеци и даже години, не водят до нищо доста и са плод или на инфантилизъм, или на спекулативна интензивност.

 

Аз не съм до такава степен миролюбив и ще повторя това, което споделих още предишното лято пред френското списание „ Ливрарбитр ” по същия мотив - вероломното навлизане в Украйна, един извънредно неблаговиден римейк на случилото се на 21 юни 1941 година

 

„ Нямам нищо срещу нахлуването в непознато въздушно пространство, само че единствено когато това става с „ Полетът на валкириите ” или с „ Полетът на бръмбара ”, предвождани не от двама генерали, а от двама гении – Рихарад Вагнер и Римски-Корсаков. Нито ще възразя против навлизането в териториалните води на която и да е страна, когато това става с „ Пияният транспортен съд ” на Рембо. Нещо повече, горделив съм, че последния път взех персонално присъединяване в тази „ инвазия ” – бях лоцманът и демонстрирах на българските фенове на поезията какъв брой мощен и непотопяем е този транспортен съд ".

 

Така че, драги „ писатели на България ”, или по-кротко, или в случай че имате да кажете нещо доста – по-кратко. Колко му е да извикате: Вън Путин и путинската клика от Украйна! А за какво не и от... Русия?! Щом ще " заставаме намерено против безчовечното заличаване на два приятелски народа ".

 

Кирил Кадийски,

член-кореспондент на френската Академия Маларме,

почетен жител на Монмартърската република,

притежател на украинската премията „ Иван Франко ”,

притежател на интернационалната премия „ Read Russia/Читай Россию ”

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР